Home materiaal-2021 Naar buiten in de winter? Niet zonder Woolpower!

Naar buiten in de winter? Niet zonder Woolpower!

0
Naar buiten in de winter? Niet zonder Woolpower!

Klappertanden aan de bushalte, met een rode neus en je handen in de zakken je kroost aanmoedigen op het sportveld, halfbevroren je fiets afstappen… Klinkt bekend? Dan hebben we een toptip voor je: duik in de wintercollectie van Woolpower en schaf je een set onderkleding en accessoires van merinoswol aan!

Functionele kleding is echt niet alleen iets voor outdoorfanaten en wintersporters. Ook dagdagelijks verwen je jezelf met zalig comfortabel en warm thermisch ondergoed en accessoires van merinoswol. Woolpower maakt als sinds begin jaren 70 thermische onderkleding, tussenlagen en accessoires van de fijnste merinoswol.

Warm, comfortabel en makkelijk te onderhouden

De kledingstukken van Woolpower zijn stuk voor stuk basisproducten die in de loop der jaren alleen maar zijn verbeterd. Aan de basis ligt Woolpowers ‘Ullfrotté Original’, een breitechniek die oorspronkelijk speciaal was ontwikkeld op vraag van het Zweedse leger. De onderkleding moest namelijk bijzonder isolerend, duurzaam en makkelijk te onderhouden zijn. Sindsdien gaat een team van ingenieurs elke dag weer op zoek naar nieuwe vezels om doorheen de wol te weven en kledingstukken nog functioneler te maken, zonder de optimale werking van merinoswol tegen te gaan.

Wat veel mensen niet weten, is dat je Woolpower kan wassen op 60 °C en zelfs in de droger mag stoppen op een medium temperatuur! Sowieso heeft merinoswol meer dan gelijk welk ander materiaal zelfreinigende eigenschappen die nare geurtjes neutraliseren. Dit doordat de keratine in de wol (een soort eiwit) bacteriën op natuurlijke wijze weren. Ook heeft de buitenkant van een wolvezel waterafstotende eigenschappen, wat bacterievorming eveneens tegengaat.

Duurzaam

Tevens fijn om weten, is dat Woolpower duurzaamheid en maatschappelijke verantwoord ondernemen hoog in het vaandel draagt. Door hun collecties nog steeds lokaal te produceren in Jämtland, midden-Zweden, beperken ze hun ecologische voetafdruk. Tussen prachtige bergen, bossen, meren en rivieren draaien tot op vandaag de weverij en de naaiateliers van Woolpower op volle toeren op 100% op hernieuwbare energie.

Bij Woolpower bevindt de gehele productie, van garen tot afgewerkt kledingstuk, zich onder één dak. Bovendien wordt restmateriaal op het einde van de productieketen gezien als een nieuwe grondstof en verwerkt tot onder andere vilten inlegzolen. Op het etiketje vind je trouwens de naam van de naaister. Op de website van Woolpower kan je vervolgens met hem of haar kennismaken.

Enkele superhandige items voor elke koude dag

Full Zip 400 Jacket

Deze aangename tussenlaag heeft een hoge kraag, manchetten met duimgaten en een rits over de gehele lengte. De ronde lussen aan de binnenkant, de zogenaamde terry loops, genereren extra warmte. De achterkant is iets langer en houdt je rug lekker warm. Prijs: € 160.

Beanie Rib

De Beanie Rib is een klassieke, ribgebreide beanie. Het dikkere garen dat voor deze beanie wordt gebruikt, zorgt voor een iets dikkere muts, perfect voor koude dagen. De beanie past goed rond je hoofd en heeft een brede, gevouwen rand. Prijs: € 55.

Wristgaiter

Deze vingerloze polsbeschermer met duimgat komen werkelijk altijd van pas. De handschoenen zijn gemaakt met lussen aan de binnenkant, terry loops, die extra warmte genereren. De polsbeschermer is 18 cm lang. Prijs: € 28.

Vrijwel alle items bestaan in meerdere kleuren voor dames, heren en kinderen.

Bekijk de hele collectie op: www.woolpower.se
www.hikeaway.be

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zeventien − vier =