Home Nieuws International Ocean Film Tour Vol. 8 in maart in België en Nederland

International Ocean Film Tour Vol. 8 in maart in België en Nederland

0
International Ocean Film Tour Vol. 8 in maart in België en Nederland

Het unieke filmevent voor iedereen die van de zee houdt, de International Ocean Film Tour, keert ook in België terug op het grote witte doek! Aan boord heeft de organisatie een gloednieuw programma vol spannende verhalen rondom onze oceanen.

Het gezicht van deze International Ocean Film Tour is de 13-jarige Shobe, voor wie surfen hoop geeft op een beter leven, weg van de armoede in Bangladesh. Daarnaast gaan we op een wetenschappelijke ontdekkingstocht naar de bodem van de Middellandse Zee en gaan we naar het eeuwige ijs. Vendée-Globe-newcomer Boris Herrmann kan zich bij de zwaarste zeilregatta van de wereld geen pauze veroorloven, want hij is bij alle uitdagingen die de zee voor hem in petto heeft, helemaal op zichzelf aangewezen!

In de Lage Landen in maart

De voorstellingen zijn met inachtname van alle regels en vereisten, de flexibele hygiënemaatregelen en de digitale uitwijkmogelijkheden, gepland. Nieuw zijn de scanbare kaartjes, die per direct bij alle OCEAN-events zorgen voor een contactloze incheck. De première vindt op 8 maart in Hamburg plaats en vervolgens staan er 150 voorstellingen op de agenda van de Tour.

  • In België kan je op dinsdag 15 maart in het Zuiderpershuis in Antwerpen en op donderdag 17 maart in Sphinx Cinema in Gent van de films genieten.
  • In Nederland staan er meer vertoningen op het programma: donderdag 10 maart in het Meervaart Theater Amsterdam, vrijdag 11 maart in de Lindenberg in Nijmegen, zaterdag 12 maart in de Lourdeskerk in Schevingen (Den Haag), zondag 13 maart in Kinepolis Rotterdam en mandag 14 maart in Kinepolis Utrecht.

be.oceanfilmtour.com/nl

Programma voor Ocean Lovers

Er worden vijf films vertoond met een totale lengte van ongeveer 120 minuten. Het gehele programma, inclusief toelichting, duurt tussen 2,5 en 3 uur. outdoor-ticket.net

STORM RIDE
DUITSLAND 2021| 32 MINUTEN
Boris Herrmann zeilt de wereld rond – alleen en non-stop – Heel lang ligt de man uit Hamburg in de legendarische zeilregatta‚ Vendée Globe‘, goed voorop, maar of hij die positie kan houden hangt van de zee af… en die is onberekenbaar.

SHOBE SURFS
CANADA 2021 | 36 MINUTEN
Surfen als perspectief: De 13-jarige Shobe uit Bangladesh surft voor haar leven. Dat stuit in haar vaderland vaak op onbegrip. Kan de sport haar toegangskaartje naar een betere toekomst zijn?

COLD WATER THERAPY
AUSTRALIË 2020 | 16 MINUTEN
De drie zongebruinde surfers Remy, Josh en Jake hebben genoeg van de overvolle surfspots van hun eigen Australië. Hun zoektocht naar lege golven brengt hen naar de andere kant van de wereld. Meer precies… naar het ijskoude Alaska!

THE DEEP MED
FRANKRIJK 2020 | 33 MINUTEN
De marien bioloog en fotograaf Laurent Ballesta gaat op een 28-daagse duikmissie, om het fascinerende ecosysteem op de bodem van de Middellandse Zee vast te leggen.

INTO THE ICE
DENEMARKEN 2022 | 7 MINUTEN
De glacioloog Alun Hubbard probeert de geheimen van het eeuwige ijs te ontdekken. Hij wil weten hoe het smeltwater van onze gletsjers de klimaatmodellen beïnvloedt. Daartoe begeeft hij zich op een gevaarlijke missie.

Over Moving Adventures
Moving Adventures is in 2001 opgericht met als doel het maken, organiseren en vermarkten van filmtours op de gebieden outdoor, sport, natuur en avontuur. De bekendste formats zijn de European Outdoor Film Tour en de International Ocean Film Tour. Naast deze twee eigen producties is Moving Adventures licentiehouder van het Banff Mountain Film Festival en van Reel Rock.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijf × 3 =