Home Bestemmingen De vier windstreken ontdekken met Goboony… per campervan

De vier windstreken ontdekken met Goboony… per campervan

0
De vier windstreken ontdekken met Goboony… per campervan
(c) Campercrew Goboony, Schotland

Het allermooiste van reizen met een bus of campervan voor buitensporters en outdoorfans? Je hoeft niets thuis te laten! Je supboard? Kan op het dak. Een parapente? Die past nog net in de bagageruimte. Fietsen, gravel- of mountainbikes? Gewoon achterop! Zelf geen camper? Dan kan je een avontuurlijke bus of mobilhome huren via Goboony. Nu nog beslissen waarheen. Hier voor elke windstreek een origineel idee.

Tekst: Sandra Gyles

NOORD
Suppen in Zweden

In Zweden hebben we ons outdoorhart meermaals verloren, zwervend met zoonlief, al wandelend en zelfs in een kano. Blijkt dat je ook fijn kan suppen in Zweden en op verschillende plaatsen zo een supboard huurt. Wij nemen ons eigen materiaal mee. Goed om weten: in Zweden geldt het allemansrecht. Wildkamperen mag dus en met apps zoals Park4Night vind je zo een plek. Met ‘water’ al leidraad stippelen we onze route uit.

Asaf Kliger/imagebank.sweden.se

In Malmö, op ongeveer 10 uur rijden van Antwerpen, plannen we een tochtje bij zonsondergang vanaf onze relaxte camperplek op First Camp Sibbarp. De ligging, vlakbij de stad en met uitzicht op zee, is fantastisch. De daaropvolgende dagen banen we ons een weg naar Värmland, waar je suppend tussen eilandjes zwerft. Op de kleine camping Värmlandsgården bemachtigen we een van de zes plekken met stroom vlak aan het water. Wat wil een mens nog meer?

OOST
Gravelbiken in Roemenië

(c) Romania Tourism

Uitgestrekte akkers, flinke hellingen, bloedmooie valleien, afwisselend terrein… Roemenië is een fietsbestemming met potentieel. Wij kiezen de Făgăraș Mountains in Transsylvanië (Zevenburgen of Siebenbürgen in het Duits) als bestemming. De fietsroutes stippelen we deels zelf uit met behulp van een kaart. Verder verkennen we secties van de Moldeveanu MTB-route. Wie houdt van asfalt, haardspeldbochten en uitzichten raden we de Transfăgărășan aan.

Camperplaatsen vinden in het land van natuur, cultuur en kastelen is niet moeilijk. De meeste vind je op apps zoals Campercontact. Let wel: de voorzieningen zijn op de meeste plekken niet wat je in West-Europa gewend bent. Een wat luxueuzere camperbus of een upgrade naar een mobilhome komt dus van pas. Wildkamperen is wel verboden en in de bergen sowieso afgeraden vanwege de beren.

ZUID
Op grote hoogte in de Dolomieten

(c) Fernando Privitera, Dolomites/Goboony

Met de camper naar Italië? Dan zijn er veel geijkte paden de moeite waard. Maar met een beetje extra zoekwerk rij je ook zo off the beaten track. In Zuid-Tirol bijvoorbeeld. Nergens anders zijn de alpiene en mediterrane invloeden zo verweven als in dit outdoorwalhalla. Hiken, klimmen, mountainbiken, via ferrata, paragliden… Het kan hier allemaal.

Campings liggen vaak op wandelafstand van mooie routes. Enkele mooie plekken zijn bijvoorbeeld Camping Olympia in Trentino, tussen de hoge dennenbomen en met uitzicht op de Dolomieten, camping Passeier in Meran, of Val di Sole in het nationaal park Stélvio. Echt top vonden we camping Obstgarten in Cortaccia, met 25 plekken genesteld in een boomgaard en een natuurlijk zwembad.

WEST
Gekust door de zon in Schotland

(c) Harry Pope, Scotland/Goboony

Weer of geen weer, Schotland is een prachtig land om met de camper doorheen te reizen. Ofwel maak je zelf de oversteek, ofwel huur je een camper in Schotland. Campings zijn er te over, zowel basic als luxueus. En wildkamperen mag gewoon. Extra tip: koop het boek Brit Stops. Hiermee parkeer je de camper gratis bij tal van pubs, boerderijbedrijfjes en wijnboeren. Laat die roadtrip maar komen!

Het summum van de routes is de North Coast 500, de tegenhanger van de legendarische Route 66 in Amerika. In plaats van Chicago – L.A., maak je vanuit Iverness een lus van 830 kilometer (516 mijl) langs de kust en door de wilde Schotse Hooglanden. Heb je iets meer tijd, dan plak je de Snow Roads Scenic Roads eraan vast. Ruige valleien en dramatische landschappen zijn hier je deel. Een stevig paar wandelschoenen of je mountainbike komen dan ook van pas.

Camper huren
hyperflexibel en rechtstreeks van de eigenaar

Onze zoektocht naar campervans leidde ons naar de website van Goboony, een online deelplatform voor camperliefhebbers. In een kort gesprekje met de oprichters polsten we naar de grootste voordelen van dit platform.

  • Met meer dan 5000 aanbieders is Goboony Europa’s grootste online deelplatform. Keuze te over dus.
  • Je huurt off-the-grid busjes, stoere 4x4s met daktent of luxueuze campers rechtstreeks van de eigenaar.
  • Heel wat busjes zijn goed uitgerust voor avonturiers en buitensporters, met bv. een fietsrek, dakdrager, zonnepanelen en uitrusting voor onderweg.
  • Dankzij een unieke dagverzekering en een borgsysteem ben je goed gedekt.
  • Het systeem is hyperflexibel. 48 uur van tevoren beslist dat je wil gaan? Reserveer vrijblijvend, de verhuurder bevestigt en go!
  • Huren op locatie kan in veel gevallen ook. Het aanbod in de andere Europese landen groeit snel.

Zin in? Check het aanbod busjes, campers en mobilhomes en de beschikbaarheid op het online deelplatform voor camperliefhebbers goboony.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

4 × 2 =