Home Featured Vijf van de mooiste fietsroutes in Portugal!

Vijf van de mooiste fietsroutes in Portugal!

0
Vijf van de mooiste fietsroutes in Portugal!
(c) APMadeira

De Portugese bodem krioelt van houten loopbrugjes die je van duin naar strand brengen, zandwegen die je van herdade naar wijngaard leiden en wandelroutes die je van het ene naar het andere natuurpark loodsen. Maar ook fietsers halen hier hun hart op. Zo lenen de omgeving van kustparel Praia da Amoreira in Aljezur en het natuurgebied Serra da Arrábida in Setúbal zich uitstekend voor een fietsreis. Geïnteresseerd om je been over de fiets te zwieren, de zon in je rug te voelen en zo de natuur in te duiken? Hier vijf van de mooiste fietsroutes in Portugal.

Vijf van de mooiste fietsroutes in Portugal

Spot dolfijnen in Setúbal

Blijf je graag in de buurt van de kust? Dan is deze fietsroute in Setúbal (Lisboa) van 84 km misschien iets op jouw banden geschreven. Starten doe je in Setúbal zelf, een klein gezellig stadwaar je de lekkerste choco frito (gefrituurde inktvis) en zoete Moscatelwijn proeft.

Je rijdt vervolgens door naar het Urban Park in Albarquel, waar je neerkijkt op de natuurlijke habitat van een groep dolfijnen. Ook qua cultuur stelt deze route niet teleur. Zo passeer je langs het Forte de São Filipe en Convento de Jesus. Erna rijd je verder naar het binnenland en fiets je door het natuurpark Serra da Arrábida, het visserstadje Sesimbra en enkele charmante stranden en forten. Eindigen doe je in Cacilhas waar je de boot kunt nemen naar Lissabon.

Ontdek verborgen grotten in het Zuiden

Het begin van deze route van 73 km situeert zich aan Praia de Faro, in de Algarve. Zo rijd je langs de ruwe kustlijn naar Vilamoura, een populair vakantieoord waar je even op adem kan komen. Wanneer je na een verfrissende sangria opnieuw de fiets opkruipt stop je best ook even in Albufeira. Daar rem je automatisch af wanneer je de uitnodigende stranden ziet en wil je op ontdekkingstocht naar verborgen grotten. De finish van deze route ligt in het authentiek vissersdorpje Ferragudo tegenover de charmante stad Portimão.

Trap de vulkaan op in Pico

Eentje voor de ervaren bikers onder ons met een aantal uitdagende hellingen: 144 km op een van de grootste eilanden van de Azoren, Pico. Het eiland staat bekend om zijn imposante vulkaan en de oude walvisvaarttraditie. De route leidt je langs veel unieke gebieden zoals een ongezien UNESCO-wijngaardlandschap en de uitgestrekte lavavelden, ook wel terras de biscoito of koekjesvelden genoemd.

The total package in Porte e Norte

Nood aan wat afwisseling? Op dit traject van 114 km in Porto e Norte heerst er een dynamisch evenwicht tussen uitgestrekte zand- en duingebieden, dennenbossen en bosgebieden, heuvels en fossiele kliffen en rivieren en zee. Je proeft dus een beetje van alles. Het vertrekpunt van deze fietsroute situeert zich ter hoogte van Porto. Het eindpunt is Caminha, een grensplaats en gemeente in het Portugese district Viana do Castelo.

Kom op adem in de ongerepte natuur van Alentejo

Een puurdere fietsroute dan deze ga je nergens vinden: 181 km doorheen het dunbevolkte, groene Alentejo. Het traject passeert het ene natuurpark na het andere, afgewisseld door ongeschonden stranden. Je springt de fiets op in Aljezur, een klein gezellig stadje ten noorden van Lagos. Je spot er ruïnes van een Moors kasteel uit de 10e eeuw, verscholen op de top van een zeer steile heuvel en omringd door witgekalkte huizen en geplaveide straatjes. Aankomen doe je bij Costa da Galé, vlakbij Tróia.

Meer inspiratie vind je op visitportugal.com


 Avontuurlijk met de familie? Ga suppen in Portugal!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zeventien + 6 =