Genieten van de zon? Niet zonder Care Plus

Nieuwe zonnelijn van Care Plus

Er gaat maar weinig boven warme zonnestralen op je huid. Ons lichaam én onze geest hebben uv ook echt nodig. Genieten van de zon moet dus kunnen, zolang we maar niet overdrijven en goed beschermd de deur uit gaan. Of het nu voor een blokje om is met de hond of een middag actief sporten en buiten zijn.

Je huid beschermen tegen uv met een goede zonnebrandcrème is – naast de schaduw opzoeken tussen 12 en 15 uur en beschermende kleding dragen – een van de belangrijkste tips om het risico op huidkanker te beperken. Niet onbelangrijk als je weet dat huidkanker  wereldwijd en in België de meest voorkomende kanker is en 1 op 5 mensen er voor zijn 75ste mee te maken krijgt.

Toch smeren veel mensen nog steeds niet. Omdat ze vinden dat zonnecrème moeilijk smeert, plakt, niet lekker ruikt, ’toch niet werkt’… Om maar enkele van de vaak aangehaalde redenen te noemen. Een tip: kies zonbescherming die je prettig vindt!

Nieuwe zonnelijn van Care Plus

De nieuwe zonbescherming van Care Plus biedt je precies dat: optimale zonbescherming vervat in een product met een aangename geur en dito textuur. Bovendien kan je kiezen voor producten die zijn afgestemd op verschillende zonmomenten in de natuur. Of het nu gaat om een korte wandeling, een namiddag buitenspelen of een sportieve duurprestatie zoals hardlopen, mountainbiken en zelfs watersport.

  • Neem Care Plus Sun Protection Everyday (vanaf € 16,95). Dit product is verkrijgbaar in 30+ en 50+ SPF als lotion. Ideaal voor elk dag, maar ook op en rond het water. Je kan de lotion namelijk op een natte huid aanbrengen. Bovendien is de unieke formule extra waterresistent en beschermt ze je zelfs tegen de meeste kwallenbeten. De crème heeft een kalmerende werking op de huid, hydrateert en voedt met vitamine B en E. Beide lotions zijn geschikt voor de normale en gevoelige huid, als ook voor kinderen. Houd baby’s altijd uit de zon, hun huid is nog te kwetsbaar.
  • Voor sportievelingen en mensen die buiten werken is er de professionele Care Plus Sun Protection Sport Gel (€ 18,95). Deze formule is extra bestand tegen zweet en water, zonder een ‘laag’ na te laten op je huid. De gel trekt namelijk snel in en plakt niet. De Sport Gel laat je huid gewoon ademen. En laat ook geen witte waas achter, zelfs niet als je hem aanbrengt op een bezwete of stoffige huid.
  • Om het nieuwe gamma compleet te maken is er ook een handige lippenbalsem (€ 3,95) en een After Sun (€ 9,95). De lippenbalsem beschermt kwetsbare lippen extreem goed bij temperaturen van -20 tot +40 graden. De After Sun verzorgt en herstelt de vochtbalans van je huid.

Extra pluspunten: de nieuwe Care Plus-zonneproduct zijn vegan en de verpakking is biobased (gemaakt van gerecycleerd bioplastic). Nog een tip: smeer je eerst in tegen de zon en circa 30min later tegen de insecten.

En er is meer!

Care Plus is een merk van de Travel Health Group, dit jaar precies 30 jaar geleden opgericht door Arnoud Aalbersberg en zijn vader. Hun missie? Reizigers beschermen zodat ze optimaal kunnen genieten van reizen en alle mogelijke buitenactiviteiten. Vandaar dat het gamma van Care Plus naast zonbescherming ook tal van andere handige en onmisbare producten bevat. Bescherming tegen muggen- en tekenbeten, hoofdluis, blaren, middelen voor persoonlijke hygiëne, waterzuivering, eerste hulp, etc.

Een van de doelstellingen waar Travel Health Group en Care Plus vol overtuiging achterstaan, is de ambitie om tegen 2030 een malariavrije wereld te realiseren. Daar zet het Care Plus’ team van Mosquiteers (zo heten de medewerkers) zich elke dag voor in. Malaria is namelijk een zeer ernstige infectieziekte. Elk jaar overlijden er circa 430 000 mensen aan, de meeste kinderen jonger dan 5 jaar.

 

Daarom besteedt Care Plus 1% van hun jaarlijkse omzet aan malariaprojecten die ons dichterbij een malariavrije wereld brengen. Ze steunen universiteiten en personen die werken aan innovatieve oplossingen om malaria uit te roeien. En delen samen met partners ter plaatse jaarlijks duizenden muskietennetten uit. Lees hier het Malaria Impact Report.

Verder is Care Plus gecertificeerd Friend of the Sea, een project van de World Sustainability Organisation voor de certificering en promotie van zeevruchten uit duurzame visserij en aquacultuur. Care Plus streeft ook naar milieuvriendelijkere, stijlvolle en handige verpakkingen die geïnspireerd zijn op de elementen van de natuur zoals water, zon, bos, zand en rotsen.