5de plaats voor Belgisch #teamrunnerslab in Transalpine Run

0
32
(c) Dynafit Transalpine Run 2022, Andi Frank

De 17e Dynafit Transalpine Run 2022 powered by Volkswagen R zit erop! Vier op vijf van de 267 teams uit 27 landen die vorig weekend waren gestart in Garmisch-Partenkirchen, Duitsland, bereikten afgelopen zaterdag de finish in Vals in Zuid-Tirol, Italië. Ze legden 286.3 km en 17.070 positieve hoogtemeters af in acht etappes.

#teamrunnerslab 5de en 9de overall

Onder hen Koen en Krijn van het het Belgische #teamrunnerslab. Zij domineerden van de eerste tot de laatste etappe het klassement ‘Master Men’, haalden drie etappezeges binnen en eindigden binnen hun categorie 5de overall en over alle teams heen 9de!

De laatste dag, TAR Stage 8, eindigde opnieuw met een etappezege, waar Koen enthousiast op terugblikt: “We hadden één doel en dat was het algemeen klassement winnen. De hele wedstrijd hadden we uitzicht op de nummers twee in de ranking. We konden daardoor zonder veel problemen onze voorsprong vasthouden.

Op de laatste top was het echt genieten. We wisten toen dat de winst binnen was. De weg naar beneden werd bijna emotioneel. De finish zelf was fantastisch. Veruit één van de mooiste momenten uit mijn sportieve carrière. Vooral omdat ik het met iemand kon delen. Wat zeg ik, met een heel team kon delen. In 2016 kwam ik hier voor het eerst. Vanaf toen droomde ik al van eindwinst. Vandaag werd die droom werkelijkheid.”

Niet aan hun proefstuk toe

In totaal deden Koen en Krijn 30:42:59,7 uur over de 286,3 kilometer door het berglandschap van Duitsland naar Italië, via Oostenrijk en Frankrijk. Een fantastische prestatie voor twee Belgen met een atletiekverleden uit ons vlakke landje tussen zoveel superervaren Alpenlopers. In de top zitten doorgaans voornamelijk Zwitsers, Oostenrijkers, Italianen, Duitsers en Fransozen. Beide heren waren weliswaar niet aan hun proefstuk toe en namen al eerder deel aan de Transalpine Run. Maar dat maakt zo’n afstand en vooral zoveel hoogtemeters natuurlijk niet minder zwaar. Bovendien is elke Transalpine Run anders. Het ene jaar zijn de omstandigheden van begin tot eind top. Het andere jaar zitten er dagen met temperaturen rond het vriespunt en nul zichtbaarheid tussen. Zoals ook dit jaar het geval was op dag zeven.

Oostenrijkse winnaars

In de categorie Master Men wonnen uiteindelijk de Oostenrijkers Alexander Hutter en Elias Feineler van Team F7/Coros. Zij tikten na acht etappes af op 27:03:37,1 uur.

Van de 267 teams die aan de race deelnamen, kwamen er uiteindelijk 210 samen over de finish. Samen met 37 individuele finishers die doorgingen met rennen nadat hun teampartner was uitgevallen, mogen in totaal 457 lopers zich finishers noemen van de DYNAFIT Transalpine Run 2022 powered by Volkswagen R. https://transalpine-run.com

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

17 − een =