Klimmers en klimkampioenen zakken af naar Klimzaal Blok op 5/11

(c) Klimzaal Blok

Wie zelf graag klimt en zich met anderen wil meten of enkele van de wereldtoppers in de klimwereld in actie wil zien, zet 5 november best met stip in zijn agenda. Dan vindt in Klimzaal Blok in Hoboken namelijk de ‘Blok Masters 2022′ plaats. Je registreren kan vanaf midden september.

Klimzaal Blok 5 novemberNa de amateurwedstrijd, die toegankelijk is voor iedereen, volgt een competitie-op-uitnodiging waar grote namen zoals Fanny Gibert, Yannick Flohé, Mejdi Schalk en Ayala Keren al voor hebben bevestigd. Actie en spanning verzekerd dus!

Open competitie gevolgd door klimtoppers

Een van de nieuwe eigenaars van Klimzaal Blok in Hoboken, Boris Ceurvels, legt uit wat er die dag op de planning staat: “Zoals wij het voor ogen hebben, wordt het het grootste klimevenement van België. Er zijn twee verschillende wedstrijden. Ten eerste een open competitie in de voormiddag, waaraan iedereen kan deelnemen. Er is ook een jeugdsessie, voor jongeren tot 16 jaar. Allemaal heel vriendschappelijk en gemoedelijk. Er is zelfs een totale prijzenpot van € 9000.”

In de namiddag volgt de competitie-op-uitnodiging, waarvoor een vijftal echte klimkleppers al hebben toegestemd. De Duitser Yannick Flohé, onder andere, die begin 20 al tot de wereldtop behoort. Hij neemt het op tegen de Franse Fanny Gilbert, een van de beste boulderklimsters ter wereld. Ook present: het hele Belgische nationale klimteam, waaronder de 17-jarige Hannes Van Duysen, die afgelopen zomer opnieuw wereldkampioen werd bij de jeugd.  Van 16 uur tot 18 uur zullen ze zich kwalificeren. Om 20 uur is de grote finale en als afsluiter volgt nog een ‘Blok-stijl’ feestje.

Klimmen, een Olympische Sport

Op de Olympische Spelen van 2021 kreeg je al een voorsmaakje. Daar maakte sportklimmen haar debuut in een gecombineerd format bestaande uit drie disciplines: Lead, Boulder en Speed. Deze combinatie bleek voor de meeste Olympiërs geen evidentie te zijn, met een interessante podia als resultaat. Toch was het debuut duidelijk een succes.

In 2024 zal klimmen opnieuw op het Olympisch toneel verschijnen tijdens de Spelen in Parijs. Ditmaal voorziet de organisatie een extra set medailles voor de speedklimmers. De disciplines Boulder en Lead worden nog steeds samengenomen, maar die combinatie ligt als iets meer voor de hand.

“Vooral boulderen is heel sociaal en laagdrempelig”, vertelt Boris. Het is een manier van klimmen waarbij je geen grote hoogtes overwint, maar eerder je technisch kunnen laat zien. Met dit evenement willen we laten zien hoe de sport er op wereldniveau uitziet en wat je misschien kan bereiken, als je hard traint.”

Afspraak dus op 5 november om 9 uur in Klimzaal Blok in Hoboken! Je registreren kan vanaf midden september via de website van Klimzaal Blok.

Tenerife trailrunning