De mooiste herfstwandelingen in Zwitserland

0
62
Herfstwandelingen in Zwitserland
Fascinerend uitzicht vanaf de Pizzo Leone, Ticino - www.ascona-locarno.com

Na een warme, mooie zomer zijn de eerste regenbuien weer gevallen en maken we ons op voor de herfst. De natuur kleurt op zijn mooist, de dagen worden korter en we steken de kaarsjes ’s avonds weer aan. In Zwitserland worden de herfstkleuren prachtig geaccentueerd door het glooiende landschap en witte, besneeuwde bergtoppen. Ook gepofte kastanjes zijn weer op elke straathoek te vinden, een heerlijke snack na een mooie herfstwandeling in Zwitserland!

De mooiste herfstwandelingen in Zwitserland

1. In de voetsporen van wilde dieren

Ongerepte natuur, een unieke flora en fauna en een heleboel wilde dieren – in Graubünden zijn er indrukwekkende natuurreservaten waar je uitgebreide wandelingen kunt maken en wild kunt observeren. 

  • Het regionale natuurpark Biosfera Val Müstair vormt samen met het Zwitsers nationaal park en delen van de gemeente Scuol het eerste hoogalpiene UNESCO-biosfeerreservaat van Zwitserland. Tijdens begeleide wandelingen leer je speuren of volg je wolvensporen.
  • In het Zwitsers nationaal park organiseren ervaren rangers regelmatig wandelingen door bv. het dal Val Trupchun. Met wat geluk zie je hier herten, steenbokken, gemzen of zelfs een baardgier.
  • In het natuurpark Ela in de valleien Val d’Err en Val Tuors leven edelherten en reeën. Ga samen met een wandelgids en een jachtopziener ’s ochtends vroeg op pad. Bijzonder indrukwekkend in de herfst is het burlen van de herten dat door het dal galmt.
  • In het natuurpark Beverin is de steenbok thuis. Het Center da Capricorn vertelt je alles over deze koning van de bergen, die je later tijdens een begeleide wandeling kunt observeren in het wild. De steenbokkolonie Safien-Rheinwald telt 350 dieren.

2. De grootste lariksen van Europa

Op deze wandeling, die begint bij bergstation Tracouet hoog boven Haute-Nendaz, bewonder je de goudkleurige bossen van Wallis. Via het bergmeer Lac Noir voert de route je in de richting van de Cabane de Balavaux naar de oudste en grootste lariksen van Europa.

Hier staan meer dan 250 bomen van deze soort en ze zijn 300 tot 1000 jaar oud. Om de Koning van Balavaux van dichtbij te bewonderen, werd er speciaal een houten loopbrug gebouwd. Met een omtrek van 11,8 m staat deze naaldboom bekend als de machtigste lariks van Europa.

Verder gaat het nu over een smal pad naar de suone van Saxon, de langste in Wallis. Langs de vijver van Gouille d’Ouché en de prachtige bergkapel bij Les Rairettes loop je terug naar Haute-Nendaz.

3. Oneindig uitzicht over meren

De fantastische bergen rond de machtige Titlis, de unieke flora, de diepblauwe bergmeren en de adembenemende uitzichten op de Centraal-Zwitserse Alpen zijn maar enkele van de hoogtepunten waarop je op deze wandeling wordt getrakteerd.

Startpunt voor de viermerenwandeling is het kabelbaanstation Melchsee-Frutt, vanwaar je verder loopt naar de Melchsee, Tannensee en Engstlensee. Bij het laatse meer, de Trübsee, kun je het landschap zelfs vanuit een roeiboot in je opnemen, voordat je met de kabelbaan weer in het dal naar Engelberg zweeft.

Zin in meer herfstwandelingen in Zwitserland?

Ook de moeite: slapen onder de sterren in Zwitserland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

15 + 8 =