Home Anders Outdoor Outdoor activiteiten met kinderen in de herfst

Outdoor activiteiten met kinderen in de herfst

0
Outdoor activiteiten met kinderen in de herfst

Herfst: tijd om bij en vooral buiten te komen! Trek er met de kroost op uit, geniet van de herfstgeuren en -kleuren, en het veranderende licht. Voel de kou prikken op je wang en laaf je zodra het even kan aan de warmte van de herfstzon. Hier enkele outdoor activiteiten met kinderen in de herfst.

Outdoor activiteiten met kinderen in de herfst

1. Naar het avonturenpark

Altijd middenin de natuur, met obstakels en parcoursen voor jong en oud met tal van andere randactiviteiten… De avonturenparken in Wallonië zijn even talrijk als divers. In elke provincie is er wel eentje te vinden. We geven per park een beknopt overzicht van de activiteiten die er te beleven zijn, richtinggevende prijzen en een link naar de website. Er is gegarandeerd voor elke avontuurlijke ziel wat wils.

2. Herfstspeurtocht in het Arboretum

Dat de herfst is begonnen, merk je ook in het Arboretum Kalmthout. Bomen en struiken pronken met de eerste herfstkleuren. Vruchten, bottels en bessen decoreren de tuin en zorgen voor een wintervoorraad voor dieren. Bijen, vlinders en andere insecten doen nog een laatste rondje langs nectarrijke herfstbloemen. Ideaal om te genieten van een herfstwandeling in de 13,5 hectare arboretumtuin. 

Van 8 oktober t/m 6 november 2022 organiseert het Arboretum Kalmthout ook dagelijks een speurtocht. Volg reuzengrote confetti ’s en doorkruis de tuin, los onderweg raadsels op, speel kastanjespelletjes en maak muziek voor de bomen! Onderweg leer je bij over de wilde én de tamme kastanjes uit de hele wereld. Ideaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

3. Op schattenjacht

Schatten jagen, welk kind wil dat nou niet? Goede wandelbenen, een geschikte gps, enkele kleine ‘schatten’ en een goede speurneus. Meer heb je niet nodig om nieuwerwets op schattenjacht te gaan. Of geocaching in België populair is? Zeker weten. Neem de basics in dit artikel door en ga – alleen, met vrienden of je hele gezin – op speurtocht!

4. Naar de outdoorschool

Ook deze herfst kan je bij Outdoorschool deelnemen aan verschillende cursussen en activiteiten. Een basiscursus bergwandelen bijvoorbeeld, die dit weekend plaatsvindt in de Ardennen, wandelen met kaart en kompas, of leer een vuurboog en vuurzaag maken en gebruiken! Het volledige aanbod vind je op de site van de Outdoorschool.

5. Wandelen in de herfst

Het mooie herfstweer is ideaal om de benen los te gooien tijdens een wandeling. Wandelen met kinderen is doorgaans veel leuker als je er een echt avontuur van maakt. Leuke ideeën hebben ze te over, van slenteren in de boomkruinen tot trekken over blotevoetenpaden. In het artikel wandelen met kinderen in België vind je er alvast vijf, maar ook elders op de site kan je inspiratie opdoen. Voer ‘kind’ in als zoekterm en je bent vertrokken.

6. Outdoor activiteiten met kinderen in de achtertuin

Werkt het weer niet helemaal mee of heb je gewoon geen zin om eropuit te trekken? Dan is het ook prima vertoeven in je eigen achtertuin, de jouwe, het plaatselijke park of dat al dan niet immense bos. Buiten kan naar binnen worden gehaald, of binnen naar buiten. Verzamel herfstbladeren en maak er een leuk knutselwerk van (op een tafel in de tuin). Ga paddenstoelen zoeken. Leg een terrarium aan met dingen die je buiten vindt. Bouw een schuilplaats die je beschermt tegen weer en wind. En vooral: geniet!