Home Bestemmingen Gezinsvriendelijke herfst- en winterwandelingen

Gezinsvriendelijke herfst- en winterwandelingen

0
Gezinsvriendelijke herfst- en winterwandelingen
Gezinsvriendelijke wandelingen - Muziekbos (c) Toerisme Ronse

Vallende bladeren, de variatie in geluiden, prachtige kleuren, de wind in de haren… Natuurlijk is wandelen veel meer dan dat en is het ook eens een super sportieve manier om je conditie te testen. Lees hieronder meer over drie gezinsvriendelijke herfst- en winterwandelingen, er is voor ieder wat wils, dus tast toe!

Gezinsvriendelijke herfst- en winterwandelingen

Duizenden wintervogels spotten in het Zwin

Tijdens de wintermaanden landen duizenden vogels in het beschermd natuurgebied het Zwin en zorgen er voor een imposant schouwspel. Afgelopen lente werden in de oude binnenduinen nieuwe wandelpaden aangelegd, zodat je er ook gemakkelijk met de kinderwagen door geraakt. In het bezoekerscentrum komen de kinderen op een interactieve manier alles te weten over trekvogels. Opgelet: van oktober tot en met maart is het Zwin een uurtje korter open, van 10 tot 17 uur.
www.zwin.be

Tof speelbos tussen de holle wegen

Geen mooier moment om het Meerdaalwoud in Heverlee te bezoeken dan wanneer het bladerdek rood en bruin kleurt. Tussen deze oude beuken en eiken werd speelbos Everzwijnbad ingericht, waarin je een wandelparcours langs een tiental speelelementen kunt afleggen, waaronder touwen, klimpalen, een reuzenmikado en een stoere klimbrug. Bij elke stop hoort een bord met een tof weetje, een interessante vraag en antwoord, steeds met betrekking heeft op de bosomgeving.

Spannende fakkeltochten rond de Abdij van Heverlee

In Heverlee kun je van november tot maart iedere vrijdagavond met een fakkel dwalen in het park rond de Abdij van ’t Park. Je moet de vijf kilometer lange weg proberen te vinden aan de hand van raadsels en een kaart. Op enkele plaatsen onderweg word je opgewacht voor een ludieke opdracht, hartverwarmende jenevertjes, warme chocomelk en frisdrank. De tocht is vijf kilometer lang en duurt zo’n twee uur.
www.dijlefloats.be.

Outdoor met kinderen in de herfst?