Home Nieuws Run Like a Giant #1 – Een verslag!

Run Like a Giant #1 – Een verslag!

0
Run Like a Giant #1 – Een verslag!

Een nieuwe telg van de We Are Outsiders-familie is geboren, als kleine ’trailrun’-broertje van het inmiddels gekende Hike Like A Giant wandelfestival. De opzet is de duidelijk: “Twee dagen lopen, twee nachten kamperen, offroad & off the grid in het wildste stuk natuur van België.” Daar wilden we uiteraard aan meedoen! Een verslag van Zeger Dox.

Openingsfoto: Zeger Dox
Foto’s in artikel: Nick Cusseneers / Foto’s galerij onderaan: Zeger Dox

Tentenkamp in de Ardennen, lekker buffet, livemuziek, samen de natuur in .. Wellicht dwalen je gedachten nu af naar een scoutskamp of festival. (Over welk van de twee je nu wegdroomt, zegt misschien meer over de lezer). Onbetwistbare basisingrediënten van een topweekend, waarmee We Are Outsiders al een mooi palmares aan intieme en avontuurlijke events op poten heeft gezet. Voeg aan die combinatie nog de trailrunexpertise van Negative Split running tribe toe om tot een veelbelovend resultaat te komen: Run Like a Giant.

65 km aan offroad trails

Ik loop graag en beschouw mezelf wel als een outsider, maar nog nooit trippelde ik op een weekend 65 km bijeen aan offroad trails. Ook het sociale aspect van running is nog vrij nieuw voor me. Hardlopen, dat is toch vooral een uurtje stoom afblazen na het werk – niet dan? Graag laat ik me overtuigen van het tegendeel, en met een bang hartje schrijf ik me voor dit trailrun avontuur.

Carpoolend bollen we vrijdagavond vlot naar de kampwei in de Hoge Venen. Meteen mogen we aanschuiven voor een bordje pasta, kwestie van de koolhydraten aan te vullen. Keuvelen rond het kampvuur en vroeg de tent in met gezonde zenuwen.

Ochtenstond heeft…
een trailrun in de mond

Na een ontbijtbuffet om u tegen te zeggen en warming up onder professionele begeleiding, dartelen we over het lange gras dat glinstert van ochtenddauw het bos in. Steile hellingen nemen de meesten al powerhikend (lees: wandelend) en enkele aangename babbels later kunnen we onze drinkbuidels en magen aanvullen met allerlei lekkers. De groep splitst zich automatisch op in tragere en snellere lopers, maar in beide groepen wordt er nu en dan gewacht en veel getetterd. Het is een verrassend sociale en ludieke gebeurtenis en ik ontmoet al genietend van de natuur tal van boeiende mensen met eenzelfde interesseveld.

De avond is neergekomen

Bij aankomst trekt iedereen een droog paar sokken aan en stapelen de schoenen zich op veilige afstand van het kampuur tot een kleurrijk hoopje. Hashtag open fire cooking! Gietijzeren potten met heerlijke inhoud landen te midden van de vlammen en de keukenploeg van dienst tovert een hemels avondmaal. D’avond is inmiddels ook neergekomen en een uitgebreide keuze aan gerstenat met- en zonder promille vloeit rijkelijk terwijl Limburgse band Amongster ons na een gezellige avond onder de sterrenhemel in slaap wiegt.

Eentje is geentje

Eentje is geentje – en dus zondag met enige stroefheid in de spieren nog eens van hetzelfde laken een broek. Voor menig deelnemers sneuvelt een persoonlijk record aan op twee dagen gelopen kilometers. We vertrekken in de late namiddag weer huiswaarts, met zomerkampwaardige weemoed en een handvol nieuwe vriendschappen. Ik kruis het derde weekend van september alvast aan in m’n agenda en hoop daar dezelfde gezichten en nog meer nieuwe terug te zien. Een vooruitzicht dat de winterse kilometertjes alvast een stuk lichter maakt.

Samengevat: een originele formule die voor zowel gevorderde als proevende trailrunners gegarandeerd dikke fun is!

Zin in zo’n of een ander avontuur?

We Are Outsiders organiseert het hele jaar door uitjes van een dag of een weekend voor voor outsiders. Wandelen, hardlopen, kamperen in de sneeuw… Dat smaakt naar meer! www.weareoutsiders.be/adventures

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × drie =