DOEN 25-26 maart: Belgian Rafting Cup 2023 – fun voor iedereen!

0
39

De periode of te raften in de Ardennen is van oktober tot april. Een fantastisch orgelpunt in die periode is de Belgian Rafting Cup, georganiseerd door de Belgische Rafting Organisatie en Rafting & Outdoor. Het is dit jaar de 35ste editie!

Plaats van afspraak het weekend van 25 & 26 maart 2023 is Barvaux, in de legendarische Ourthevallei. Er is voor elke niveau en voor iedereen (die goed kan zwemmen) wat wils. Onderweg dien je allerlei opdrachten te vervullen. Veiligheid, samenhorigheid en gezelligheid staan voorop. Voor de logistiek ondersteuning doet de organisatie ook een beroep op de mensen van Domaine de Palogne.

Van Barvaux naar Hamoir

Op zaterdag 26 maart worden de teams om 9 uur verwacht in Barvaux. Hier ontvang je jullie dossards en rugnummers. Wie zelf geen raft heeft, kan een raft en paddels van de Belgian Rafting Federation gebruiken. De rafts worden door loting toegewezen. Ze zijn alle tussen de 3m80 en 4m20 lang.

Vanaf 10 uur gaan de teams te water. Eerst vaar je 8 km van Barvaux naar Pologne. Onderweg moeten de teams enkele opdrachten vervullen. Daarna volgt een korte middagpauze in Palogne. Vanaf 14 uur kan je weer vertrekken. Dit keer van Palogne naar Hamoir, goed voor 6 km waterpret met onderweg speciale tasks.

Slalommen naar Palogne

Op zondag 27 maart vanaf 11 uur gaan alle rafts te water voor de slalom met in totaal 9 poorten. Om 15 uur vindt de prijsuitreiking plaats in Ferme de Palogne.

Opgelet: het dragen van helm en zwemvest is verplicht. Je kan alle materiaal inclusief surfpakken type long johns en neopreen schoeisel huren.

Ook dit jaar een Hot Dog Race

Ook dit jaar staat er een Hot Dog Race op het programma voor tweepersoons opblaasbare kano’s of kajaks van maximaal 3m96. Je kan naar keuze gebruikmaken van steekpeddels of dubbele paddels.

6e Rafting Cup for Kids

De vorige jaren bleek de Rafting Cup for Kids een voltreffer. Ook dit jaar verwelkomt de organisatie teams met minimum 4 en maximum 6 kinderen onder de 18 jaar en max. 2 volwassenen boven de 18 jaar per raft. Alle kinderen moeten wel kunnen zwemmen. Opgelet als je materiaal via de organisatie wil huren: de kleinste beschikbare maat voor een surfpak is maat S en kleinste maat voor schoeisel maat 36.

Belgian Rafting Cup praktisch

  • Wanneer? 25 & 26 maart 2023
  • Waar? In de legendarische Ourthe vallei
  • Start- en eindpunt? Start in Barvaux, aankomt in Palogne.
  • Overnachten? Er zijn enorm veel verblijven in de buurt, van hotels tot gites en campings
  • Voor wie? Voor iedereen! Zolang je maar kan zwemmen.
  • Materiaal? Eigen materiaal of tijdig raft en peddels beschikbaar
  • Kostprijs? € 300 voor een team van zes, € 200 voor vier personen, hot dog team van twee personen € 200. Kids teams betalen € 150 voor de 2 dagen. Prijzen inclusief raft en peddels (tijdig te reserveren!). Heb je een eigen raft, dan betaal je minder!
  • Inschrijven? www.rafting.be

Wil je weten wat je te wachten staat? Lees dan dit verslag uit de oude doos van Team Far Out.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

19 − zes =