Home Featured Hand- en voetwarmers van Häago getest!

Hand- en voetwarmers van Häago getest!

0
Hand- en voetwarmers van Häago getest!

Hand- en voetwarmers testen, ligt ons na aan het hart. Want als één ding echt vervelend is aan de gure en koude maanden van het jaar, zijn het koude handen en voeten wel. Wat ons meteen aansprak aan Häago is het feit dat de warmers gebruikmaken van 100% natuurlijke ingrediënten en je ze volledig kan recycleren. Of ze ook presteren? Dat hebben we getest.

Häago hand- en voetwarmers op papier

WIN Een 'Hou-je-warm'-pakket van Woolpower en HäagoHäago is een merk met roots in het VK, een land dat niet onbekend is met guur weer en koude temperaturen… Vandaar de idee om hand-, teen-, voet- en bodywarmers te maken. Häago warmers zijn gemaakt van ijzerpoeder, actieve kool, vermiculiet, water en zout. Al deze natuurlijke ingrediënten zitten samen in een handige pochet.

Zodra je de buitenverpakking opent, vindt er een natuurlijke exotherme reactie plaats tussen het ijzerpoeder en de zuurstof in de lucht. Zout versnelt dit proces, terwijl de actieve kool de warmte die door de reactie ontstaat verspreidt.

In slechts vijf minuten bereiken de warmers een temperatuur van 50 graden. Het vermiculiet werkt als een isolator en houdt de temperatuur acht tot tien uur op peil. Dit is perfect voor een (lange) dag skiën, snowboarden, winterwandelingen, hardlopen, mountainbiken en voor alle andere buitengebruik in koudste maanden van het jaar.

De tester

  • Wie? Stefanie (34 jaar)
  • Waar? Tijdens een winters weekend weg in Vlieland en op wintersportvakantie in Frankrijk
  • Verdict? Geen moment koude handen of voeten!

Häago warmers getest!

De eerste indruk

De warmers die we al kenden, spraken ons nooit zo aan. Elektrische versies vonden we, hoe compact ook, nooit handig. De meeste chemische zijn… chemisch en dus en niet of minder goed voor het milieu. Warmers vullen met aanstekervloeistof vonden we dan weer te veel gedoe.

Häago warmers? Dat zijn buitenbeentjes. Ja, het zijn wegwerpbare warmers. Maar dat maakt ze juist zo makkelijk en bovendien kan je ze – gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en volledig recycleerbaar als ze zijn – gebruiken zonder schuldgevoel.

In de praktijk

We hebben een winters weekend in Vlieland gepland. We gaan vogels en zeehonden spotten. Dat betekent dus: uren rondwandelen en regelmatig stilstaan of -zitten in de kou. Geen probleem. We hebben immers enkele setjes hand-, teen- en voetwarmers van Häago bij.

We nemen een zakje, schudden er een drietal minuten mee om de inhoud te activeren en stoppen ze in onze jaszak. In een handschoen had ook gekund, maar die hebben we niet bij. Niet veel later verspreidt een aangename warmte zich in onze jaszakken. Hoe zalig is dat!

Kort na de middag zijn we weer in ons huisje. We hebben absoluut geen koude handen gehad. Maar omdat we ook willen zien hoe lang de warmers meegaan, laten we ze in onze jaszakken zitten voor onze avondwandeling bij zonsondergang. Wonderbaarlijk genoeg zijn de warmers zelfs meer dan acht uur later nog steeds warm.

Dat belooft voor de teen- en voetwarmers. Die willen we namelijk op skivakantie testen. Ook dan doen ze hun werk. Eenmaal geactiveerd stoppen we de warmers in onze skischoenen. Geen seconde koude tenen gehad! Het materiaal is zacht en flexibel en beweegt gewoon met je voeten mee.

Nabeschouwing

Superpraktisch voor wie snel last heeft van koude handen of voeten. A ratio van 20 euro voor 10 paar zeker geen budgetoplossing voor elke dag (al lijkt ons dat heerlijk), maar wel ideaal voor dat koude mountainbike- of visweekend, een winterse wandeling of trekking, of op wintersport.

Te koop bij de betere buitensportzaak.

#haago_warmers
@HaagoWarmers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

2 × drie =