Home Ongecategoriseerd Interview met enkele teams van Expeditie Natuurpunt

Interview met enkele teams van Expeditie Natuurpunt

0
Interview met enkele teams van Expeditie Natuurpunt

De gezelligste sponsortocht door de natuur – Expeditie Natuurpunt – daar doen gezellige mensen aan mee, blijkt uit onze korte interviewtjes met enkele teams en vrijwilligers. Moest je nog niet overtuigd zijn om zelf mee te doen, dan halen zij je hoogstwaarschijnlijk over de streep!

TEAM
These boobs are made for walking

Ere wie ere toekomt, maar eigenlijk was het Krystle’s vriendin Inge die met het idee kwam om mee te doen met Expeditie Natuurpunt 2023 en niet alleen Krystle, maar ook Karen en Sarah bijeen ronselde. Hun team – met de geweldige naam These boobs are made for walking – neemt voor de eerste keer deel.

Krystle Van Overloop: “We kennen elkaar uit een ver verleden in het jeugdhuis ’t Excuus in Kortenberg, maar er zijn ook andere onderlinge connecties, Inge haar kinderen gaan naar dezelfde school als mijn kinderen, ik heb in de lagere school nog in de klas gezeten met de zus van Karen, etc. Nu we het jeugdhuis wat zijn ontgroeid willen we samen bewegen in plaats van samen te drinken. Expeditie Natuurpunt is een perfect excuus om meer tijd door te brengen in de natuur, als training en omdat dit in het drukke leven van vandaag ons ontspant en tot rust brengt.

Het natuurgebied dat we kozen, is het Silsombos. Een oase van rust tussen de steden Leuven, Brussel en Mechelen en vooral het lievelingsbos van onze kinderen. Op dit moment staan de bosanemonen weer in bloei, dat is gewoon prachtig. Maar het bos kan wel wat centjes gebruiken; de houten paadjes hebben bijvoorbeeld echt wel betere tijden gekend.

Wist je trouwens dat het programma Vlaanderen Vakantieland  ooit een reportage heeft gemaakt over het Silsombos? Ik ben zelf van Erps-Kwerps (deelgemeente van Kortenberg en waar het Silsombos in ligt) en dat is toch wel wat lokale fierheid dat “ons” mooie bos op televisie is geweest.

Geld inzamelen ging eigenlijk als vanzelf. De meeste centjes hebben we ‘zo’ gekregen van familie en vrienden door enthousiast over de expeditie te vertellen. Begin maart organiseren we nog een gratis gegidste wandeling in het Silsombos waar mensen een vrije bijdrage voor kunnen geven. Hiervoor namen we contact op met de lokale Natuurpunt-voorzitter en die stelde dat zelf voor.

Aangezien het onze eerste deelname is aan Expeditie Natuurpunt hebben we de lat niet té hoog gelegd. We kozen de Zwarte Beekroute in Diest (26 + 31 km). De start is niet zo ver van onze woonplaats in Kortenberg en het woordje uitleg over de route op de site van Expeditie Natuurpunt (“Opgepast voor de Witte Wieven”) sprak ons meteen aan.

TEAM
2 Many Bikers

Het team van Jeroen De Pauw, 2 Many Bikers, van de gelijknamige Wetterse mountainbikeclub 2manybikers neemt dit jaar voor de vijfde maal deel aan Expeditie Natuurpunt. De natuur, plezier en kameraadschap op een naast de fiets komen bij hen op de eerste plaat.

Jeroen De Pauw: “Ooit werden we aan de finish van de Expeditie omschreven als ‘serieuze fietsers die zichzelf niet te serieus nemen’ en ik denk dat dit de lading wel dekt. Mountainbiken brengt ons dichter bij de natuur, natuur die helaas meer en meer bescherming nodig heeft. Toen we vijf jaar geleden voor het eerst hoorden over Expeditie Natuurpunt, hebben we dus niet lang getwijfeld. Op een sportieve manier konden we ons inzetten voor meer natuur. Het plezier tijdens en na de expeditie nemen we er graag bij!

Ondertussen kunnen we al enkele jaren op een aantal trouwe sponsors rekenen, organiseerde de afdeling van Natuurpunt Scheldeland enkele activiteiten voor hun leden en bracht dat alles vlotjes meer dan 7000 euro in het laatje. Dit jaar gooien we het over een andere boeg. Eén van onze trouwe expeditieleden opende net een nieuw eetcafé. Hun heerlijke spaghetti serveren we binnenkort op een spaghettiavond ter voordele van onze deelname.

Vorig jaar wilden we na drie deelnames op de fiets ook eens wat anders en koos één van de toen twee teams van 2 Many Bikers voor het kano- en wandelavontuur. Maar dit jaar keren we terug naar onze roots en gaan we vanzelfsprekend voor de nieuwe gravelroutes! Meer offroad, dichter bij de natuur.

Het natuurgebied dat we uitkozen? De Kalkense Meersen! Onze thuisbasis Wetteren is de toegangspoort tot dit uniek en misschien wel het mooiste natuurgebied uit onze streek. Het strekt zicht uit tot de aan Heidemeersen in Berlare en is een echte trekpleister voor weidevogels zoals de Grutto. Dit jaar zamelen we geld in om de aankoop van nieuwe percelen natuurgebied te ondersteunen. Eerder zamelden we ook al geld in voor een uitkijktoren, zonnepompen en een vogelkijkwand.”

TEAM
De Vitale VVampse Grieten

De VitaleVVampse Grieten kennen elkaar als collega’s die wel houden van een uitdaging. Maar een uitdaging als Expeditie Natuurpunt? Dat is van een ander niveau. Voor alles is een eerste keer…

Linsay Bollen: “Een uitdaging als Expeditie Natuurpunt brengt je als collega’s dichter bij elkaar. Je leert elkaar beter kennen op een andere manier dan enkel werkgerelateerd. Als collega’s vormen we al een topteam en nu gaan we een stapje verder en engageren we ons samen voor een betere natuur! Plezier, sportiviteit en natuurlijk een natuurgebied blij maken zijn voor ons de belangrijkste redenen om mee te doen. We love nature!

Om geld in te zamelen organiseerden we al een heel succesvolle wijnverkoop en een tombola. Een volgende project is vogelnestkastjes verkopen die gemaakt werden van het hout van de afgebroken vakantiehuisjes. Hier ligt ook meteen de link met het natuurgebied dat we uitkozen. De conservator van de Wampse Neten is een persoonlijke vriend van mij en met de  opbrengst van onze acties gaan we ervoor zorgen dat de achtergelaten, bouwvallige vakantiehuisjes afgebroken worden en plaats maken voor nieuwe, heerlijke, frisse natuur! Dit jaar streven we naar een fenomenaal bedrag voor ons mooie project. Als je ons wil steunen, klik dan via onze projectpagina.”

Griet Vanden Driessche: “De route die we zelf zullen lopen? Dat wordt de Beleefroute. 40 km op 2 dagen leken ons voor een eerste deelname een goed plan. Het geeft ons de kans om rustig te beginnen en de beentjes te strekken om te zien wat we in onze mars hebben voor de komende jaren. Ooit is het onze ambitie om vlotjes 70 km te stappen op twee dagen. Maar Rome is ook niet gebouwd op een dag, dus.

Schrijf je voor 15 maart 2023 in voor Expeditie Natuurpunt als lezer van Far Out
en maak kans op een survivalpakket van Klean Kanteen en Care Plus
voor elk lid van je team!

Stuur na het aanmaken van je profielpagina een mailtje met als onderwerp “Far Out” naar jasmien.hillen@natuurpunt.be met redactie@farout.be in cc en je naam gaat mee in de hoed. Het winnende team maken we via Far Out bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijftien + 10 =