Home Featured Far Out trotse ambassadeur van online community OAKED

Far Out trotse ambassadeur van online community OAKED

0
Far Out trotse ambassadeur van online community OAKED
(c) Foto's: Jonas Vranken

Aan de dagelijkse berichtenstroom op sociale media ontkomen door zélf een community te lanceren. Dat is de bewuste keuze van twee jonge vaders, Jelle Claes en Jeroen Peeters. In hun zoektocht naar een kwalitatiever en bewuster leven creëerden ze OAKED, een on- en offline community waar Far Out een trotse ambassadeur van is. Het is zelfs tijd voor een nieuw hoofdstuk: een samenwerking met Natuurpunt en een steunend lidmaatschap voor leden en bedrijven.

Een online en offline community oprichten als antwoord op het hectische, dagelijkse patroon van ‘groots en meer.’ Het was voor Jelle Claes (38) en Jeroen Peeters (37), een bewuste keuze. De twee jonge vaders en ondernemers hebben turbulente jaren beleefd in de horeca- en evenementensector. Nu is er dus OAKED. Met deze online inspiratiebron en fysieke activiteiten met de natuur in de hoofdrol, bereiken ze al meer dan 250 OAKED leden. 

“OAKED is een vat vol natuur. Een borrelende inspiratiebron om kleiner te kijken, intenser te ruiken en dieper te voelen. Concreet is het een offline en online community die inspireert met activiteiten en kwalitatieve content om opnieuw in verbinding te gaan met de natuur en met elkaar. Met tips & tricks van ambassadeurs vol kennis. Met lotgenoten vol passie. Met lokale partners die maatschappelijk verantwoord ondernemen.” zegt Jelle Claes.

OAKED in actie, online én offline

OAKED heeft een online en offline aanbod. In de community wisselen leden en ambassadeurs tips uit: workshops koude prikkels en ademhalingsoefeningen, aantrekkelijke dichtbijwandelingen, tips om groenten te fermenteren, recepten om te koken op open vuur…

Als extra troef kan je je interesses vermelden in de online OAKED-community. Zo krijg je in je tijdslijn alleen te zien wat jij relevant vindt. Net daarin verschilt OAKED met bestaande sociale media: je krijgt alleen kwalitatieve content die focust op jouw interesses en verbinden met de natuur in alle facetten – en NUL, ZERO advertenties. Ideaal voor wie positieve vibes zoekt.

Behalve online inspireren wil OAKED ook écht dingen doen, maximaal verantwoord. Met een kwalitatief aanbod activiteiten in de natuur brengen ze onbekenden of vriendengroepen samen: packraften, uitdagende tochten onder begeleiding of tal van actuele keynotes.

                   Lid worden?

Ook lid worden van de gratis of betalende OAKED community, dat kan via deze link. www.oaked.be/community. Gezinnen of koppels die steunend lid worden van Oaked krijgen een welkomstpakket t.w.v. € 70 met daarin een Klean Kanteen drinkfles, verse thee, een totebag én het nieuwe nummer van Far Out (lente/zomer 2023) – zolang de voorraad strekt.

Lidmaatschap:
gratis, steunend of als bedrijf

 “Lid worden van de OAKED community is gratis of betalend. Je kiest zelf wat je best past,” licht Jeroen Peeters toe. “Je kon tot nu al gratis lid worden en dat blijft zo. Maar door een betalend lidmaatschap steun je rechtstreeks een project met Natuurpunt, krijg je korting tijdens activiteiten of op termijn volg je ook een extra digitaal opleidingspakket op maat.”

Bedrijven kunnen het lidmaatschap aanbieden aan hun werknemers. Een win-win voor bedrijven die duurzaamheidsdoelstellingen vertalen naar concrete projecten, en tegelijk het welzijn van werknemers verhoogt. Resultaat, een breed pakket voor een even brede waaier interesses van medewerkers.

“Wat ontbreekt met een fietslease, vullen wij aan met OAKED: inspiratie, routes, verhalen en verbinding tussen collega’s en nieuwe duurzame doeners,” besluit Jeroen.

OAKED en Natuurpunt planten een bos!

Wie steunt, plant tegelijk een zaadje voor de toekomst. Daarom is OAKED een samenwerking met Natuurpunt gestart. In totaal zal OAKED en Natuurpunt samen 5000 m² bos aanplanten in de provincie Antwerpen. “Voor elk lidmaatschap investeren we één derde in nieuwe bomen. Duurzaam ondernemen is voor ons evident. We walk the talk!” besluit Jelle.

1PercentFTP logo1% For the Planet

Goed om weten: zowel Oaked als Far Out zijn lid van 1% for the Planet. En Natuurpunt is een van de organisaties die 1% For the Planet steunt.

Alle leden van 1% For the Planet spreken af dat ze minstens 1% van hun jaarlijkse omzet doneren aan organisaties die zich inzetten voor het milieu. 1% For the Planet certificeert de donaties, geeft strategisch advies en gebruikt de kracht van het netwerk om meer te doen.

Door organisaties en merken te steunen die aangesloten zijn bij 1% For the Planet is hun jaaromzet hoger en de 1% die ze doneren natuurlijk ook!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

1 − 1 =