Home Bestemmingen Reisinspiratie van een beroepsreiziger – KrisKras reisbegeleider Benjamin

Reisinspiratie van een beroepsreiziger – KrisKras reisbegeleider Benjamin

0
Reisinspiratie van een beroepsreiziger – KrisKras reisbegeleider Benjamin

Als je zelf maar geen genoeg krijgt van reizen, graag dingen organiseert en graag anderen inspireert, dan word je toch gewoon… reisbegeleider? Dat idee sprak Benjamin Van Bel wel aan. Na een fantastisch leuke opleiding bij KrisKras behaalde Benjamin zijn reisleiderskaart.

Foto’s: Benjamin Van Bel & KrisKras

Hoe ben je eigenlijk bij KrisKras terechtgekomen?

Benjamin Van Bel: “Dat was eerder toevallig. Ik was vroeger jeugdwerker en begeleidde kampen voor kinderen en jongeren. Later, in mijn job in de chemiesector, miste ik het om groepen te begeleiden en met mensen om te gaan. Via via hoorde ik van KrisKras. Het heeft nog een tijdje geduurd voor ik de opleiding tot reisbegeleider uiteindelijk heb gevolgd. In 2020 begeleidde ik mijn eerste reis.”

Bevalt het reisleiderschap?
“Ik vind het super. Als jeugdwerker moet je jongeren heel sterk begeleiden en komt er veel op je af. Bij KrisKras is de sfeer heel anders. Je gaat om met een groep enthousiaste volwassenen die zelf heel veel verantwoordelijkheid dragen. Ik vind ook dat KrisKras het heel tof aanpakt. Als reisbegeleider krijg je de vrijheid om de reis aan de hand van een soort basispakket zelf verder in te vullen in de wetenschap dat je altijd op hen kan rekenen.”

Het positivisme van een koek

Heb je nog een leuke KrisKras-reisanekdote?

“Heel veel, maar een moment dat me altijd zal bijblijven was tijdens een rondreis in IJsland.
We reden door prachtig landschap toen een sneeuwstorm op ons afkwam. Op den duur kon
je amper zien waar de weg en de afgrond was.  We moesten aan de kant wachten tot de storm kalmeerde. Het busje werd door de gierende wind van links naar rechts geschud. Enkele deelnemers waren er niet gerust op, je kon de angst op hun gezicht aflezen. Een uitgelezen moment om de angst te doorbreken met een Standaard Koekhandel. We proefden en beschreven de koek uitvoerig, om de angst voor de sneeuwstorm te doorbreken. Zo zaten we daar, gelukzalig te smullen van mogelijk de meest smakelijke koek uit ons leven.”

De fiets als rode draad

Welke reis staat nog op je eigen bucketlist?

“Een bikepackingreis van Mexico naar Patagonia. Ik heb al een keer een zeer lange fietsreis gemaakt van China tot Turkije. Negen maanden lang, gewoon op reis, zonder elke dag vast te moeten leggen of per se highlights moet afvinken, maar met de fiets als rode draad. De kleine ontmoetingen onderweg en al het moois dat je spontaan tegenkomt, dat maakt het een echte belevenis.”

Welke reis bezorgt je een ultiem gevoel van vrijheid?

“Vrijheid is voor mij kamperen met de tent dus ik kies voor ‘Noorwegen met de tent’. Je hebt er de typisch Scandinavische ongerepte natuur en betoverende landschappen. Maar daar bovenop mag je er ook wildkamperen; het ultieme gevoel van vrijheid!”

Welke actieve reis vind je echt de max?

“Dan ga ik voor canyoning, rafting en kajakken in de Spaanse Pyreneeën! Dat was trouwens de eerste reis die ik heb begeleid. Het is een ideaal speelterrein voor een avontuurlijke en sportieve vakantie waarin watersporten centraal staan. De driedaagse trektocht door het prachtige nationale park van Ordesa met de beklimming van de Monte Perdido is de kers op de taart.”

Waar moeten we zijn voor wondermooie natuur?

“In Oeganda. Hier maakt KrisKras een 20-daagse rondreis met bezoek aan drie nationale parken, waaronder Bwindi Forest, waar je berggorilla’s kunt bezoeken. Ook mountainbiken, kanoën en unieke wandelingen rondom kratermeren en een safari op zoek naar de BIG 5 staan op het programma.”

Welke reis treedt echt buiten de platgetreden paden?

“We proberen bij KrisKras altijd van de platgetreden paden te wijken, maar bij bestemmingen die nog grotendeels onontgonnen zijn, denk ik aan Oman, Kirgizië, Albanië en Guatemala. In Guatemala bijvoorbeeld trekken we door de jungle en adembenemede vulkaanlandschappen, bezoeken we kleurrijke lokale markten, gaan we op zoek naar watervallen en de highlights van de Mayacultuur.”

Waarheen ga je voor een overweldigende rondreis?

“De Rocky Mountains. Ik heb al veel mooie landschappen gezien tijdens mijn eigen reizen en als reisleider van KrisKras, maar een bestemming waar ik nog nooit ben geweest, is het Wilde Westen van de VS. Hier maakt KrisKras een 23-daagse rondreis langs de meest indrukwekkende parken. Je tent sla je op onder de prachtigste sterrenhemel.”

 

 

 

Microavontuur

KrisKras organiseert niet alleen memorabele verwegtrips voor jongeren van 18 t/m 30 jaar, maar ook daguitstappen en weekendjes weg. Van vlotkamperen over de grens tot een wandelweekend in de Voerstreek of een workshop outdoor- en kampeerskills. Er is zelfs een verrassingsweekend actie en adrenaline. Meer details en het volledige aanbod vind je op www.kriskras.be.

Wil je zelf reizen begeleiden voor KrisKras?

Stel je dan voor 14 mei kandidaat via kriskras.be/reisbegeleider. De online infomomenten vinden plaats op 20 april en 2 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

8 + 14 =