Home Lees Far Out Online 2023 > Lente/Zomer Ecoproducten voor de outdoors

Ecoproducten voor de outdoors

0
Ecoproducten voor de outdoors

Als liefhebbers van buitensport weten we als geen ander hoe belangrijk het is om verantwoord om te gaan met onze planeet. Niet alleen om zelf te kunnen genieten van al het schoons dat Moeder Natuur te bieden heeft, maar zeker ook om onze kinderen en kleinkinderen de mogelijkheid te bieden om te ervaren wat wij hebben ervaren en, nog steeds, kunnen ervaren. Waar mogelijk kiezen voor duurzaam en ecologisch verantwoord gemaakte producten is het minste wat we kunnen doen.

Tekst: Jeroen Heutz

Stand up paddle colab

Toen Zero Emissions Project (Michael Walther) en Boardlab (Jannek Grocholl) de handen in elkaar sloegen, deden ze dat met één doel voor ogen: een SUP-board maken dat een zo laag mogelijke impact had op de natuur, maar toch stabiel, snel en licht van gewicht was. Gesteund door Fanatic, een van de toonaangevende boardfabrikanten, ontwikkelden ze de Ray Eco, waarschijnlijk het meest duurzame SUP-board ter wereld. Het board is gemaakt van hout, de schuimkern is opgebouwd als een ribstructuur en de beschermlaag die vaak bestaat uit giftige vernissen of harsen, is verzegeld met biologische lijnolie. Zelfs de logo en belettering op het board is aangebracht met natuurlijke pigmenten. fanatic.com

Biologisch afbreekbare schoenen van merinoswol

The Woolmark Company, onderdeel van Australian Wool Innovation is een samenwerking aangegaan met het Franse eco sport- en lifestyle merk Circle Sportswear. Samen hebben
ze hardloopschoenen ontwikkeld die gemaakt zijn van Australische merinoswol. De schoenen zijn niet alleen biologisch afbreekbaar, maar ook nog eens gemaakt van 100 % gerecycleerd materiaal. De technische hardloopschoenen zijn bovendien geurbestendig en maken gebruik van de karakteristieken van merinoswol. woolmark.com

Vivobarefoot, back to basics

Het motto van Vivobarefoot is simpel; hoe dichter je bij de natuur staat, hoe meer je geneigd bent om de natuur te beschermen. Onze voeten zijn de directe verbinding met de planeet. Er worden jaarlijks meer dan 24 miljard paar schoenen geproduceerd waarvan 90% binnen een jaar op de vuilnisbelt belandt. Het merendeel van de schoenen zit vol met petrochemische materialen die nog duizenden jaren invloed hebben op ons ecosysteem. Revivo is het eerste platform ter wereld voor refurbished barefoot schoenen. Schoenen horen thuis aan je voeten en niet op de vuilnisbelt. vivobarefoot.com

Preach what you practice

Laat die auto staan op weg naar je avontuur. Neem een bus, wandel of pak je e-bike. Probeer dat ook te doen op weg naar je werk als je die mogelijkheid hebt. Sta iets minder lang onder de douche, eet een avond vegetarisch per week en zo kunnen we nog wel even doorgaan als we willen dat deze planeet er ook nog voor de volgende generaties is.

Culinair genieten tijdens je hike of na een sportieve dag in de buitenlucht

Van een dag actief bezig zijn in de buitenlucht krijg je honger en er is niets lekkerder dan een barbecue op houtskool. De Casusgrill lijkt wellicht eenvoudig maar het design van deze 100% milieuvriendelijke wegwerpbarbecue is ingenieus. Je steekt de barbecue in vijf minuten aan en even later geniet je van alle soorten steaks, groente en vis, bereid op echte kolen. Gemaakt van natuurlijke materialen – houtskool, lavasteen, bamboe en karton. Na je maaltijd kan je alles, behalve de lavastenen, in je kampvuur gooien. casusgrill.com

8000Kicks backpack

Minder is meer… Waarom een rugzak kiezen om je laptop mee te nemen naar kantoor, een andere rugzak om naar de sportschool te gaan en een derde rugzak voor je weekendhikes? Dat dachten ze waarschijnlijk ook bij 8000Kicks, toen ze ’s werelds eerste waterdichte rugzak van hennep ontwikkelden. Met een inhoud van 18 liter is deze rugzak perfect om doordeweeks je laptop mee te nemen naar kantoor. In no time vergroot je de inhoud naar 30 liter voor je zaterdagse hike. De backpack is bovendien uitgerust met een antidiefstal compartiment en een USB-connector. Wel zo makkelijk om je zonneoplader in je tas te hebben en je telefoon binnen bereik. 8000kicks.com

I’m a baller

Zijn balsporten meer jouw ding? Check dan eens de producten van Eco Sports. Het bedrijf is opgericht in 2021, met als doel hoogwaardige, duurzame, vegan sportartikelen te maken. Het productaanbod bestaat op dit moment uit honkbalhandschoenen
en ballen voor voetbal, basketbal, volleybal en footy. De producten zijn gemaakt van een vegan biologisch afbreekbaar materiaal genaamd TPU. Het bedrijf verpakt de producten bovendien plasticvrij en 10% van de winst wordt geïnvesteerd in het planten van bomen. ecosports.com

Meest duurzame merken

Met de hulp van 80 000 consumenten uit acht landen analyseert de Sustainable Brand Index jaarlijks bijna 1600 merken op duurzaamheid. Dit zegt niet alles, maar geeft wel aan dat ze op de goede weg zijn. Fjällräven werd in Zweden voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot het meest duurzame merk in de categorie Clothes and Fashion Brands. sb-index.com en fjallraven.com


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijf × een =