Home Lees Far Out Online 2023 > Lente/Zomer Fietsfliets – uitdagingen in eigen land en ver, ver daarbuiten

Fietsfliets – uitdagingen in eigen land en ver, ver daarbuiten

0
Fietsfliets – uitdagingen in eigen land en ver, ver daarbuiten
Go2berg (c) Joberg2c

Op zoek naar een nieuwe fietsuitdaging? Dan zal het niet aan ideeën ontbreken. Er staat dit jaar veel op de agenda, in alle uithoeken van ons land en ver, ver daarbuiten.

Mountainbiken door het hart van Zuid-Afrika

6,5 dagen mountainbiken door het hart van Zuid-Afrika, over bergen en door bush, via dorpen en privaat land waar je anders nooit kan komen. Dat is de uitdaging die gegadigden – waaronder een van onze redacteurs – van 3 tot 9 juni 2023 te wachten staat tijdens Go2berg. Deze stagerace (de opvolger de Joberg2C) is de grootste in Zuid-Afrika en begint in Frankfort, onder Johannesburg, om 555 km later te eindigen aan de voet van de Drakensberg. De landschappen onderweg lijken uit de National Geographic gegrepen. En ja, de inschrijvingen zijn nog open.  go2berg.co.za

Pullestukkers Gravelride #2

Op 17 juni 2023 gaat de tweede editie door van de Pullestukkers Gravelride, ten voordele van Kom op tegen Kanker. Oftwel de Gent-Wevelgem van de dikke banden, aldus medeorganisator Dieter. Inschrijven voor de 90, 120 of 155 km kan via Cycling Vlaanderen. Alle afstanden starten om 6:30 uur aan de zomerbar Ter Gracht in Moorsele.

Kleurensysteem Nederlandse MTB-routes verder uitgerold

Misschien ben je ze al tegengekomen op MTB-routes in Nederland: extra bordjes onder de routepijl met daarop de moeilijkheidsgraad: groen voor makkelijk, blauw is gemiddeld, rood moeilijk en zwart zeer moeilijk – net zoals op de skipistes dus. De Nederlandse Wielersportbond NTFU startte dit initiatief twee jaar terug om de routes veiliger te maken en fietsers beter te informeren over de te verwachte uitdaging. Steeds meer routes werken ondertussen met deze kleurcodes.

6 steile fietsklimmen in België

Op zoek naar de meest venijnige, mooiste, langste en steilste beklimmingen, snuisteren we rond in de gratis app van myCols. We pikten er zes voor je uit:

  • De Fiertelmeers in de Vlaamse Ardennen.
  • De Knokteberg met het gehucht Knokt op de top.
  • La Clouse in de buurt van Aubel.
  • De Moskesstraat nabij Overijsse.
  • Sur le Thier, dit is de steilste.
  • Thier de Huy, het zusje van de beroemde Muur.

Bikepacken van hostel naar hostel

Vaak blijft de reisbeleving je meer bij dan de uiteindelijke bestemming. En dat is precies wat je tijdens een bikepackingtrip van hostel naar hostel ervaart. Slaap bijvoorbeeld in een hostel in een voormalige gevangenis, een hostel aan het strand of eentje midden in de bossen. Bikepacking Holland heeft de meest fietsvriendelijke hostels in Nederland al voor je uitgezocht. Je kunt gebruikmaken van verschillende faciliteiten, zoals een fietsenstalling, reparatiesets, wasmachines en in de ochtend staat een vers ontbijtje voor je klaar.

Fietsstad Antwerpen

CNN publiceerde onlangs een toplijst van de 10 beste steden ter wereld om per fiets te bezichtigen. En ook Antwerpen bemachtigde een plekje in deze lijst en mag zich nu de derde beste fietsstad noemen! De stad Antwerpen heeft de laatste jaren inderdaad veel inspanningen geleverd om zich als sterkste fietsstad van de wereld te profileren. Ook de belangstelling voor e-bikes op Antwerpse bodem groeit. Zo opende Koninklijke Gazelle vorig jaar haar eerste e-bike Testcenter in Rumst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

9 − 3 =