Home Lees Far Out Online 2023 > Lente/Zomer Loopnieuws – tunnels en kuitenbijters

Loopnieuws – tunnels en kuitenbijters

0
Loopnieuws – tunnels en kuitenbijters
(c) Shutterstock

Op zoek naar een nieuwe loopuitdaging? Check this out! Van lopen in het donker over kuitenbijters op de Wijngaardberg tot het allereerste BK Skyrunning. En een leuke podcast als toemaatje.

Lopen in het donker

The Tunnel Ultra in Bath, Somerset, is zeker niet voor iedereen weggelegd… Deze ultra is de langste marathon die voor 99% onder de grond loopt en is op alle vlakken een extreme uitdaging. Je krijgt namelijk 55 uur de tijd om 200 keer door de tunnel te lopen, over vlak terrein, maar in het pikkedonker tussen 23 en 5 uur. Zo loop je 200 mijl (321,8 km) in totaal. Niets voor ons, maar misschien iets voor jou?

Kuitenbijter in het Hageland

Op zoek naar een langere afstand met een flinke kuiten-
bijter om je voor te bereiden op een halve marathon, marathon of een ultra? Dan hebben we een tip: de rode wandeling van natuurgebied Wijngaardberg voert je op en af de gelijknamige heuvel (72 m). Ideaal om je techniek in klims en afdalingen te oefenen. De lokale afdeling van Natuurpunt stippelde eveneens een tocht van een ruime halve marathon (23 km) uit.

1ste BK Skyrunning

Van 15 t/m 17 september 2023 vindt het allereerste Belgisch Kampioenschap Skyrunning plaats in het Oostenrijkse Nassfeld. De wedstrijd schotelt je een wild parcours voor met een breed aanbod aan terreinsoorten. Benieuwd waar jij belandt op de ranglijst van Belgische Skyrunners?

Schrijf je dan in voor de wedstrijd! Er zijn vijf afstanden van 5 tot 115 km, waaronder drie BK-afstanden (5, 24 en 53 km). Wil je meestrijden voor de medailles, dan moet je lid zijn van de Klim- en Bergsportfederatie of Club Alpine Belge. Zij organiseren ook workshops en trainingsdagen.

Podcast De Komeute

Begin dit jaar lanceerden Mahdi en Kris hun podcast De Komeute. Ze vertellen over hun eigen loopervaringen op routes die ze voor en mét jou ontdekken. In maart kregen ze hun eerste gast over de vloer, ultraloper Pieter Simons. Te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts, Podtail en Google Podcasts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

een × vijf =