Home Bestemmingen Ontdek de Wadden – een handvol tips voor de komende maanden

Ontdek de Wadden – een handvol tips voor de komende maanden

0
Ontdek de Wadden – een handvol tips voor de komende maanden
(c) Janis Meyer

Op de Wadden valt heel wat te beleven. Hier een handvol tips om de komende maanden eens echt uit te waaien!

Vuurtorenloop

Eind april vindt op Vlieland de Vuurtorenloop plaats. Je kunt kiezen uit drie schitterende en zeer afwisselende routes. Een halve marathon (21,1 km), 10 km en 5 km.

De halve marathon is zwaar, doordat hij een stuk pittig strand en twee keer de beklimming van de Vuurboetsduin bevat. Alle routes brengen je een keer langs de vuurtoren. De jeugd loopt bij Sportcentrum Flidunen in het bos. De afstanden voor hen zijn 700 meter, 1400 meter en 2100 meter.

10 tips voor op de Waddeneilanden

  • Ga op Waddenexpeditie.
  • Leer vogelspotten.
  • Fiets een ‘Niet voor wadjes’-fietsroute.
  • Waag je aan een nieuwe outdooractiviteit, keuze genoeg!
  • Boek een dark sky-arrangemenet en ontdek de darkside van het eiland.
  • Geniet van wellness 2.0.
  • Proef de Wadden.
  • Sta op voor zonsondergang.
  • Jut op het strand.
  • Trek eropuit met kleine Wadavonturiers.

visitwadden.nl

Een zomer op Vlieland

Naar een bijzondere plek waar je heerlijk kan uitwaaien, de buitenavonturen voor het oprapen liggen en die dichtbij genoeg is om op een vrijdag na het werk naartoe te rijden… Zo kwamen wij uit bij Vlieland, een Fries Waddeneiland met een strandlengte van circa 17 km en een flinke portie natuur. Lees ons verslag op Farout.be.

Trailrunnen op Schiermonnikoog

Natuurmonumenten heeft op het Schiermonnikoog een zalige halve marathon (20,71 km) uitgestippeld die rekening houdt met het broedseizoen en je het hele jaar kunt lopen. Vertrekken doe je aan het infobord van de VVV.

Na ruim één kilometer sta je al aan de zeekant van de duinen. De trailrunroute steekt vervolgens meerdere malen de duinrand over vooraleer door het naaldbos dieper het eiland in te dringen. Het weekend van 10-11 november vindt op hetzelfde eiland de Devil’s Trail plaats en kan je er nog eens 10 km bovenop doen. Of ga voor de 10 of 15 km.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijf + 2 =