Hike Like A Giant #3 in aantocht!

Zet je schrap voor een van de zaligste wandelweekenden van het jaar: Hike Like A Giant #3! De derde editie alweer en dat wil zeggen dat je je kan verwachten aan een goed geoliede machine die de natuur en ouderwetse gezelligheid centraal plaatst.

Foto’s: Lucid

Drie dagen hiken met je eigen met je eigen rugzak, twee nachten kamperen in goed gezelschap, een flinke vleug avontuur en een zalige afsluiter met food, drinks, fire, live muziek en een heerlijke vibe. Waar wacht je op?

Voor de reeds ingeschrevenen en de twijfelaars: op 25 mei 2023 om 19u en op 24 augustus om 19u vindt bij K2/De Kampeerder in Antwerpen een infosessie plaats over HLAG #3 waarin de organisatie dieper ingaat op de routes, het benodigde materiaal, de praktische organisatie en de ideale voorbereiding op dit avontuur.

Zalig wandelconcept

Het concept is eigenlijk simpel: Drie dagen 75 km hiken met je eigen rugzak, twee nachten kamperen in goed gezelschap en dat allemaal in het wildste stuk natuur van het land en een klein beetje Duitsland! “Maar, elke editie is anders!”, benadrukt Tim Zegeers van We Are Outsiders. “Het eerste jaar scheen de zon volop en was het 25 graden. Vorig jaar kregen we te kampen met modder, regen en wind. Het was hetzelfde event, maar twee totaal verschillende ervaringen. De hike is sowieso best pittig; je wandelt immers op een avontuurlijke ondergrond en draagt tot 75 km en over circa 450-650 hoogtemeters je eigen rugzak. Baggerend door de modder is dit eens zo uitdagend. Ook voor de crew trouwens, die draaien dan driedubbel om alles op niveau te krijgen: de camping, het eten, live muziek…”

De reacties liegen er niet om!

Dat het met dat niveau wel goed zit, bevestigen de reacties van eerdere deelnemers: “Een pluim voor de organisatie! Het was een top hike, helemaal af! Looking forward to the next trip”, “Een prachtig hikingavontuur van drie dagen, wonderschoon terrein, tot in de finesses georganiseerd en begeleid. Moe maar voldaan breed grijnzend huiswaarts… chapeau”, “Zalig wandelweekend! Zo genoten van het eten, de sfeer en de gezelligheid!”, “Was echt een top weekend!”, “Het was niet gewoon een hike. Het was de totaalbeleving. Nog steeds aan het nagenieten.”, “Zot magisch weekend. More than words…”, “Super van genoten, toffe mensen, mega sfeer, iedereen was GIANT”, “Het was more than groovy. Super hard genoten!”, “Dit had ik voor geen geld willen missen! Zo dankbaar dat ik erbij kon zijn! Chapeau voor de organisatie”, “F.A.N.T.A.S.T.I.S.C.H. weekend. Thanks @weareoutsiders!”

Giant days…

Hoe het wandelavontuur ongeveer verloopt? Bij de start in Ovifat ontvang  je een GIANT-knapzak met daarin: gevriesdroogde maaltijden, powersnacks, drankbonnen voor de WAO-night, handige spullen van sponsors en de GIANT-truckercap. En dan is het off you go. Wandelen doe je gewoon op je eigen tempo en in of met je eigen gezelschap. De routes zijn door WAO uitgestippeld, maar niet gemarkeerd. Wel ontvang je de gpx-waypoints en wie wil, kan rekenen op een wandelkaart. Onderweg zijn er verschillende checkpoints met water, powerfood en good vibes.

De eerste dag doorkruis je veengebieden met zalige namen zoals Noir Flohai, Geitzbusch en het Brackvenn, om uiteindelijk aan te komen op een prachtige kampeerplek, in Duitsland, naast een riviertje in het bos (geen G4 noch wifi hier!). Zaterdag wandel je via Fagne Cléfaye, Neûr Lowé en Fagne de Setai naar het WAO basecamp. Daar wacht een wilde avond met ’the real dinner deal’ bereid door enthousiaste chefs en muziek aan het kampvuur. Zondag is het ‘chilldag’. Na een smakelijk groepsontbijt hike je terug naar Ovifat waar WAO je trakteert op een ‘Yes, you made it’-drankje.

… en Giant nights

Niet alleen de hikes zijn trouwens reusachtig, de nights zijn dat ook. Verwacht unieke slaapplekken midden in een uniek natuurgebied. ’s Ochtends verwent de organisatie je met een ontbijt en avond twee gaat het WAO-team all the way met een diner in WAO-style en een kampvuur. Ouderwets gezellig dus, om nieuwe herinneringen te maken. Uiteraard mag de muzikale noot zaterdagavond ook niet ontbreken. Zodra de live band bekend is, kondigen we hem aan!

Net zoals voor de twee eerste edities van Hike Like A Giant slaat WAO de handen in elkaar met het überfijne team van K2/deKampeerder. Hun expertise in hiken en kamperen komt wie nog gear nodig heeft ongetwijfeld goed van pas. Speciaal voor deze tocht kan je via K2/deKampeerder ook een lichtgewicht tentje en/of een slaapzak en matje huren.

Hike Like A Giant #3

  • Wanneer? 22-24 september 2023
  • Waar? De Hoge Venen en Duitse Eifel
  • Plaats van afspraak? Donderdag 21/9 tss 18-20 u (preregistratie) of vrijdag 22/9 tss 7:30-9 uur aan de skipiste van Ovifat
  • Afstand? Max. 75 km
  • Voor wie? iedereen ouder dan 16 jaar
  • Info? https://weareoutsiders.be
  • Inschrijven? Gewoon doen! Geloof ons, een hike als deze vergeet je niet snel

#weareoutsiders #leavenotrace