Home Featured Verslag: overnachten op een (h)utopische camping

Verslag: overnachten op een (h)utopische camping

0
Verslag: overnachten op een (h)utopische camping

De natuur beleven met alle moderne comfort, dat is het idee achter camping Huttopia. Het zit allemaal in hun naam: hut en utopia. Voeg de twee samen en dan krijg je de ideale camping in het nationaal park de Meinweg in Nederlands Limburg, op nog geen twee uur rijden van Antwerpen of Brussel. Een perfecte optie voor een paar nachten weg.

De eerste Huttopia-camping werd in 1999 geopend door Céline en Philippe Bossanne. Zij werden geïnspireerd door het Canadese outdoorleven toen ze een aantal jaar in Noord-Amerika woonden. Daar kende het begrip kamperen een hele andere betekenis: veel natuur en nationale parken. Dat was het Franse duo nog niet eerder tegengekomen in eigen land terwijl er in Frankrijk ook prachtige landschappen zijn. Zo kwam het concept van Huttopia tot stand waar natuur, vrijheid en buitenleven gecombineerd worden met het nodige comfort.

Huttopia De Meinweg opende in 2022 de deuren in Herkenbosch, een ideale locatie voor buitenliefhebbers. Wij vertrokken op een doordeweekse donderdagavond richting Huttopia. Desondanks de stortregen werden we warm onthaald met een hapje en een drankje. Een officiële opening kan natuurlijk niet zonder een speech van de burgemeester terwijl ze het lintje doorknipt.

Slapen tussen de bomen

Op het domein zelf zijn er naast de traditionele plaatsen die een camping aanbiedt voor caravans, campers en tenten, ook chalets, pipowagens en ingerichte tenten. Voor zij die twijfelen tussen een tent of een chalet heb je de cahutte, een combinatie van beide. Onze keuze viel op de cahutte, maar die was jammer genoeg al geboekt. Hij is dan ook voor een reden de populairste accommodatie. Uiteindelijk sliepen we in ‘de trappeur’, een leuke naam voor een al even leuke hut. Het beste aan deze verblijfplaats is dat de tent beschikt over een eigen uitgeruste keuken en badkamer. Je hoeft dus niet midden in de nacht buiten het toilet te zoeken. In totaal kunnen er vijf mensen slapen in een dubbelbed en een stapelbed voor drie personen.

Recreatiemogelijkheden zijn er uiteraard ook. Voor de kleinsten is er een speeltuin en een kinderbad aanwezig. Ook volwassenen kunnen verkoeling zoeken in het grote zwembad. Bij iets frisser weer wordt het zwembad overdekt. Daarnaast kan je ook fietsen huren of badmintonraketten en petanque ballen uitlenen.

Activiteiten in de omgeving

Niet enkel op het domein van de camping valt er vanalles te beleven, ook in de buurt van de camping vind je verschillende activiteiten. Nationaal Park De Meinweg ligt werkelijk om de hoek. Te midden van bossen, heide, vennen en beekjes kan je de gekleurde paaltjes volgen van knooppunt tot knooppunt. Wij wandelden niet door het nationaal park, maar stapten aan boord van de geluksexpress, een treintje dat door het park rijdt. Normaal gezien zijn er geen wagens toegelaten, maar aangezien het treintje op elektriciteit rijdt, mag hij het park binnen.

kathedraal roermondOok stadsmensen komen aan hun trekken. De stad Roermond ligt op 20 minuutjes rijden van de camping. Ideaal om een dagje te shoppen of een gegidste tour te volgen zoals wij deden.

Meer dan 102 locaties in 6 landen

Sinds hun oprichting is Huttopia uitgebreid en hebben ze ondertussen meer dan 102 locaties in 6 verschillende landen (Frankrijk, Nederland, Spanje, Verenigde Staten, Canada, China). Spreken de buurlanden Frankrijk en Nederland je niet zo aan of is Noord-Amerika te ver weg, dan kan je binnenkort ook verblijven op een utopische camping in Zweden, Portugal en België. 

Lees verder: Meer micro-avonturen in België


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

6 + 6 =