Home Nieuws Vier mee hangmat dag op 22 juli

Vier mee hangmat dag op 22 juli

0
Vier mee hangmat dag op 22 juli

Nog moe van de Belgische Nationale feestdag gisteren? Goed nieuws, want vandaag is het hangmatdag. Ideaal excuus om de dag lekker lui door te brengen in je hangmat met een goed boek.  

Geloof het of niet, maar sinds 2015 vieren ze in Amerika op 22 juli nationale hangmat dag. De oorsprong van de feestdag gaat al veel langer mee. Sinds de 12e eeuw wordt deze dag al gevierd in Latijns-Amerika. Men gelooft dat deze jaarlijkse feestdag afkomstig is van de Maya’s die in Midden- en Zuid-Amerika wonen. Zij sliepen in een draagdoek gemaakt van stof of touw die ze dan tussen twee palen of bomen vastmaakten. De naam hangmat, of hammock in het Engels, komt van het geweven schors van de Hamack-boom waarvan de hangmatten worden gemaakt. 

Ook al is deze feestdag geen officiële feestdag in België of Europa, toch vieren wij deze dag graag mee. Het is meer dan enkel een goed excuus voor een middagdutje. Het is de perfecte dag om de schoonheid van de natuur te waarderen en het rustig(er) aan te doen in de snelheid van het leven. 

Fun facts:

Bij zo een fijne feestdag horen natuurlijk enkele fijne weetjes:

  • De grootste hangmat ter wereld hangt in North Carolina en is bijna 13 meter lang.
  • Zo’n grote hangmat heeft natuurlijk ook wel wat touw nodig. In totaal is er bijna 3 kilometer aan touw nodig om de hangmat vast te maken. 
  • Als je 362 kg zou wegen kan je in de grootste hangmat ter wereld en als je 250 kg zou weten, dan kan je in de duurste hangmat, die 35.000 dollar bedraagt, slapen.
  • Met 500 gerecycleerde plastic zakken kan je een hangmat maken. 

Getest en goedgekeurd

Heb je hierdoor zin gekregen om hangmat dag mee te vieren, maar heb je (nog) geen hangmat, dan geven wij jullie graag onze favorieten mee:

Eno SkyLoft Sefoam

Met behulp van een toggle-systeem kun je overschakelen van de relax- naar de slaapmodus. Gemakkelijk opbergbaar in een zak die los fungeert als een geïntegreerd hangmatkussen.

 

 

Bo-Camp Hangmat Parachute Hover

Door de parachutestof is de hangmat luchtdoorlatend en neemt deze geen vocht op. Zorgt voor optimaal ligcomfort en doordat deze hangmat tot een klein pakketje is op te vouwen, is deze eenvoudig mee te nemen voor onderweg.

 
 
 
 
Een echte allround hangmat die geschikt is voor zowel koppels als solo gebruik en die de voordelen van een parachute zijden hangmat combineert met een katoenachtige touch. Met zijn compacte etui is het ook makkelijk om mee te nemen op uw reizen.
 
 
 
 

 

 

 

AMAZONAS Ultra-Light Hammock Moskito-Traveller Pro

De muggenvrije hangmat voor iedereen die de voorkeur geeft aan compacte verpakkingsafmetingen en graag zachtjes in slaap valt. Je komt vanaf de zijkant binnen met behulp van een ritssluiting en het meegeleverde touw houdt het net over je lichaam gespannen.

 

Trekmates Expedition Hammock

De Expedition-hangmat is ongelooflijk inpakbaar, dit is een fantastische manier om een perfecte nachtrust te garanderen en tegelijkertijd gewicht te besparen in je rugzak. De ademende nylon stof houdt je comfortabel in vochtigere omstandigheden, terwijl de meegeleverde mug en muggenwerend gaas de insecten weghouden terwijl je slaapt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

3 × 1 =