Home Nieuws Polen themaland Fiets en Wandelbeurs

Polen themaland Fiets en Wandelbeurs

0
Polen themaland Fiets en Wandelbeurs
© Polish Tourism Organisation

Polen staat op de komende Fiets en Wandelbeurs (23, 24 en 25 februari 2024) in Jaarbeurs Utrecht volop in de schijnwerpers als themaland. In het themalandpaviljoen, in lezingen en in presentaties komen de vele fiets- en wandelmogelijkheden in Polen aan bod.

Foto’s: © Polish Tourism Organisation

Verrassend groen

Polen is verrassend groen én relatief vlakbij. Het land telt 23 nationale parken en de bossen beslaan maar liefst 29,6% van het oppervlak. Waar je ook bent in Polen, de natuur is nooit ver weg! Het is iets waar fietsers en wandelaars volop van profiteren. Een bezoek aan prachtige steden zoals Krakau, Gdansk of Warschau, maakt een reis naar Polen compleet. Daar snuif je de duizendjarige Poolse geschiedenis en cultuur op. En waar je ook bent in het land, overal word je gastvrij ontvangen.

Polen op de fietskaart

In de afgelopen jaren heeft Polen zich op de fietskaart gezet met nieuwe routes. De Green Velo is 2000 km lang en voert je langs de mooiste plekjes van vijf provincies in Oost-Polen. Ook wordt er hard gewerkt aan de Velo Malopolska, een fietsnetwerk van 1000 km aan gemarkeerde paden in de regio Klein-Polen. Enkele honderden kilometers zijn al klaar en een deel daarvan – de Velo Dunajec – wordt al beschouwd als een van de mooiste fietsroutes in Polen. Aan de kust is het traject van de EuroVelo 13, ofwel Iron Curtain Trail, in ontwikkeling, die langs het voormalige IJzeren Gordijn loopt.

Eindeloos wandelplezier

Overal in het land tref je prachtige wandelroutes aan. In de bossen, aan de kust en zeker in de bergen. Imposante toppen verheffen zich in het Tatra- en Reuzengebergte en dagen je uit deze te beklimmen. In de bergketens van de Sudeten, Karpaten en Świętokrzyskie is voor 15.000 km aan gemarkeerde routes uitgezet voor eindeloos wandelplezier. Een unieke (wandel)highlight is het oerbos van Białowieża, het laatste restant van het oorspronkelijke bos dat ooit het Europese continent bedekte. Hier heb je kans om in de vrije natuur oog in oog te staan met de wisenten (Europese bizons), de grootste zoogdieren van Europa.

Stranden, kliffen en wandelende duinen

Ook de Poolse kust heeft veel te bieden. De kustlijn is ongeveer 770 km lang en heeft prachtige witte zandstranden en spectaculaire kliffen zoals in het Nationaal Park Woliński. Het Nationaal Park Słowiński is een bezoek meer dan waard. Het was opgericht om de schoonheid van de kustlijn te behouden en vooral om de unieke en grootste streek van ‘bewegende duinen’ in Europa te beschermen. Sommige duinen bewegen nog steeds naar het oosten, zelfs met snelheden tot 10 meter per jaar.

www.polen.travel/nl
www.fietsenwandelbeurs.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

veertien − twaalf =