Home Fietsen Getest! Fietskleding van Peloton de Paris

Getest! Fietskleding van Peloton de Paris

0
Getest! Fietskleding van Peloton de Paris

Blijven fietsen onder gure weersomstandigheden? Dan kan je maar beter op pad gaan met de fietskleding, zoals een softshell en tights van Peloton de Paris. Dit vonden wij ervan.

Fietskledij voor tijdens de wintermaanden is een investering die zijn geld waard is. Want het laat je toe om toch te genieten van het fietsen ongeacht regen, koude temperaturen en ander guur weer. Als bovenste laag kan je het best kiezen voor een vest dat zowel water- en winddicht is. Want het Belgische weer is guur, nat en winderig. Tips over hoe je je warm houdt, zijn dus meer dan welkom.

Tekst & foto’s: Jan Van Herck @bike.training

GETEST… EN GOEDGEKEURD!

De tester

  • Jan, 44 jaar
  • Fietst ongeveer 800 km en loopt/trailrunt 80 km per maand
  • Favoriete sporten: gravelbiken, trailrunnen en toerskiën
  • Nog op de bucketlist: meerdaagse graveltochten en trailruns in de Ardennen

Peloton de Paris fietskledij

Wij reden voor deze test rond met een winterset van Peloton de Paris.

Belgian Softshell jacket

Ten eerste testen we de Belgian Softshell jacket. Deze combineert zowel laag 2 (isolerend) als laag 3 (buitenlaag) in één enkel vest. Een baselayer eronder aandoen en vertrekken maar.

Dit Softshell jacket bevat fleece aan de binnenzijde (warmte en isolerend vermogen) en stoot het water af aan de buitenkant. Om in technische termen te spreken: de waterafstotende rating is meer dan 10.000 mm hetgeen wil zeggen dat het gemiddelde regenval weet te weren en ideaal is onder Belgisch weer. Wat dat betreft heeft het een vergelijkbare rating als een deftige ski of snowboardjas.

Aanvullend zijn er zeer veel zakken voorzien voor spullen zoals je gsm, sportvoeding en dergelijke meer. De ritsen onder de oksels dienen dan weer voor ventilatie zodat je bij meer inspanning of bij stijgende omgevingstemperatuur meer ventilatie kan inzetten. Op die manier houdt het jacket een goed evenwicht tussen warmte, ventilatie en water-wind block afhankelijk van je eigen noden.

Atlas cycling tight

Het tweede item dat we hebben getest, is de Atlas cycling tight. Het bijzondere aan deze lange fietsbroek is dat ze ook uit twee materialen bestaat net zoals dat bij de softshell het geval is. Idem zoals voorheen: de binnenkant voor warmte, de buitenkant of de weerselementen te weren.

Bijkomend heeft het een waterafstotende laag en een waterdichte ‘pocket’ op het rechterbovenbeen. Tijdens de testritten blijkt de 2-lagen-lange-broek zeer water en koudebestendig. De pasvorm zit perfect en als conclusie kunnen we stellen dat een softshell jacket en bijhorende winter tights een investering is die zijn geld in fietsplezier terugverdient. Want ‘winter miles is summer smiles’ zegt het gezegde.

Meer info of kopen? www.pelotondeparis.cc

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

elf − een =