Home Nieuws Lees Far Out Online 2024 > Lente/Zomer Far Out ook in 2024 lid van 1% For the Planet

Far Out ook in 2024 lid van 1% For the Planet

0
Far Out ook in 2024 lid van 1% For the Planet
(c) Foto Shutterstock, Mumemories

Sinds maart 2023 is Far Out trots lid van de snel groeiende internationale organisatie 1% For the Planet. Alle leden – en dat zijn er ondertussen meer dan 5000 – doneren minimaal één procent van hun jaaromzet aan organisaties die zich inzetten voor een groenere en gezondere planeet.

Slechts 3% van alle liefdadigheid gaat vandaag naar onze leefomgeving. Dat is niet veel, voor een planeet die we allemaal delen en terwijl er op vele vlakken talloze problemen zijn. 1% For the Planet is vastbesloten daar iets aan te doen.

Hiervoor neemt 1% For the Planet de rol op zich van facilitator, die aan de ene kant particulieren en bedrijven, en aan de andere kant non-profitorganisaties met elkaar verbindt. Alle leden spreken met hen af dat ze minstens 1% van hun jaarlijkse omzet (of de omzet van een van hun merken of een productlijn) doneren aan organisaties die zich inzetten voor het milieu. 1% For the Planet certificeert donaties, geeft strategisch advies en gebruikt de kracht van het netwerk om meer te doen.

Dat netwerk groeit. Sinds de oprichting in 2002 gingen er honderden miljoenen dollars rechtstreeks naar duizenden organisaties in meer dan 40 landen wereldwijd (1% For the Planet ontvangt het geld niet, maar certificeert dat de verbintenis correct is nageleefd). Leden bepalen zelf aan welk doel ze doneren. Dat kan een internationaal initiatief zijn, of juist iets heel lokaal. In België zijn onder andere Natuurpunt, de International Polar Foundation, WeForest en Waste Free Oceans aangesloten.

Ook het werk van organisaties als Surfers Against Sewage, Surfrider foundation, Adventure Scientists, Protect Our Winters (POW), Mountain Wilderness, TRAID en Feedback Global, om er maar enkele te noemen, maken een verschil.

www.onepercentfortheplanet.org

#OnePercentForThePlanet #BeOnePercentBetter #faroutgreatoutdoors

Zelf meedoen?

Ook als individu is het mogelijk om 1% For the Planet te steunen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

18 + 13 =