Home Buff De beloftes van Buff en Buff’s nieuwe capsulecollectie i.s.m. Surfrider Foundation

De beloftes van Buff en Buff’s nieuwe capsulecollectie i.s.m. Surfrider Foundation

0
De beloftes van Buff en Buff’s nieuwe capsulecollectie i.s.m. Surfrider Foundation

Gecertificeerd B Corp, partner van The Surfrider Foundation en van Protect Our Winters, lid van 1% for the Planet, intern 100% klimaatneutraal… Buff maakte de afgelopen paar jaar een rits aan eerdere beloftes waar. Niet alleen op het vlak van duurzaamheid, maar ook op wat betreft productontwikkeling en innovatie. Daarvan is de nieuwe capsulecollectie head- en neckwear i.s.m. Surfrider Foundation het bewijs.

“We werken hard aan het almaar verlagen van onze ecologische voetafdruk, door onze transportkosten en koolstofemissies te verlagen en onze klanten de hoogst mogelijke productkwaliteit te garanderen,” aldus CEO David Camps. “Onze productie terughalen naar onze eigen fabriek in Barcelona was een van de hoofddoelen van Buff. Naast onze neckwear maken we nu ook de meeste headwear in eigen huis.”

Capsulecollectie Surfrider Foundation

In de rits aan nieuwe mutsen en caps in de meest uiteenlopende patronen en kleuren valt de capsulecollectie in samenwerking met de Surfrider Foundation meteen op. “In samenwerking met deze nonprofit willen we verandering helpen teweegbrengen, het bewustzijn vergroten en plastic afval onderscheppen. 10% van de omzet uit deze collectie gaat rechtstreeks naar hun missies.”

De collectie is ontworpen door kunstenares Gemma Lessinger, uit Cornwall. Gemma’s textuurkunstwerken zijn een ode aan de wilde, krachtige en helende eigenschappen van de oceaan. Ze werkt zo duurzaam mogelijk en herbruikt en upcycled ook afval en afdankertjes in haar schilderijen.

Groene cijfers

✔Buff recycleerde de laatste vijf jaar meer dan 41 miljoen plastic flessen tot Buff-producten.
90% van de productie vindt binnenshuis plaats in Buff’s eigen fabriek in Barcelona.
11 ton plastic afval uitgespaard door plastic haakjes van verpakkingen te verwijderen.
100% groene energie in de Buff-fabriek en het hoofdkantoor.
✔ 80% van de producten is gemaakt met >85% gerecycleerde of natuurlijke materialen.

De strijd tegen plastic

Vorige zomer finishte Plastic Soup Surfer en biologiedocent Merijn Tinga zijn maandlange expeditie van Oslo naar London. Onderweg verzamelde hij in de landen waar hij langs surfte lessons learned over drankverpakkingen en statiegeld, om ze als ‘boodschap in een fles’ te overhandigen aan de Engelse minister. Dit jaar richt Merijn zijn pijlen op Parijs.

“Met mijn Oslo-London-Parijs expeditie wil ik me inzetten voor de uitbreiding van statiegeld in Europa. Landen als België, Frankrijk en het VK hebben nog geen goede statiegeldwet, terwijl dit de beste manier is om zwerfafval te voorkomen en hergebruik van grondstoffen mogelijk te maken.”

In januari dit jaar keerde Merijn terug naar London en gaf hij 2000 brieven af aan de minister van milieu voor de invoering een toekomstbestendige statiegeldwet. Je kan de petitie nog ondertekenen via plasticsoupsurfer.org/sign-the-letter. In juni surft hij van London naar Parijs. Sponsor Buff voorziet Merijn tijdens zijn expedities van een Buff CoolNet UV+ en een Buff Cap.

Gepatenteerde technologieën

In de Surfrider collectie vind je zowel een heerlijk zachte beanie als een handige Panel Go Cap, plus vier verschillende multifunctionele sjaals (€ 22,95/stuk) met gecertificeerde UPF 50+ zonbescherming (Red.: sommige merken claimen dit, maar kunnen geen certificaat van echtheid voorleggen).

Elke Buff CoolNet UV is gemaakt van twee gerecycleerde plastic flessen, heeft vierwegstretch en is 100% naadloos, zodat hij altijd heerlijk zit. CoolNet UV neckwear beschermt je niet alleen tegen de zon, maar biedt ook een verkoelend effect. Dit dankzij HeiQ Cooling-technologie: stijgt je lichaamstemperatuur, dan wordt het verkoelende effect van de stof geactiveerd door slim gebruik te maken van de verdamping van je zweet. Hierdoor voelt het sjaaltje tot 2,5°C kouder aan.

Polygiene Odor Control zorgt er dan weer voor dat de must have voor deze zomer je niet alleen fris houdt, maar ook langer fris en hygiënisch blijft.

Hoe je een sjaaltje van Buff kan dragen? Op meer dan tien manieren, onder andere als sjaal, haarband, piratenmuts, masker, polsband, muts, nekwarmer of balaclava.

www.technolyt.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

een × 2 =