De zomer van Sven van Hees

0
De zomer van Sven van Hees

We rijden de snelweg op en nemen afslag Grobbendonk. Drie nummers van zijn laatste album later staan we in de tuin van Sven van Hees, de chill-out en loungeproducer die al sinds de jaren 90 wereldwijd zomers kleurt. Een pracht van een tuin trouwens,  al ligt dat eerder aan de groene vingers  van zijn wederhelft.

‘Beachy, sexy en zomers’, daar staat je muziek om bekend. En toch woon je in de bossen. Waar vertoef je het liefst?

“Onder of tussen de palmbomen. Don’t get me wrong, er staan ook palmbomen in onze Belgische tuin, maar het weer aan deze contreien wil niet echt mee. Zelfs het microklimaat in de Kempen niet. Het mooie is dat onze dochter op de meeste van onze reizen mee is kunnen gaan; die heeft ondertussen ook een palmboomverslaving.”

14 prachtige albumcovers tel ik sinds Svengali. Welk design is je favoriet?

“Ik heb het geluk gehad om altijd met goeie designers te werken, op elke hoes ben ik fier! Diegene die er uitschiet blijft op een of andere manier toch ‘Calypso’ waar ik zelf als drag queen in silhouet op de hoes sta. Ik heb er jaren plezier van gehad omdat praktisch niemand het wist en ik soms verzoekjes kreeg in de trant van ‘Who’s that hottie on the cover’?”

In je nummers hoor en voel je de zee, regen en natuur. Wat doet de natuur met je?

“De zee is een constante in mijn leven. Een groot deel van mijn jeugd heb ik aan de Spaanse Costa Brava doorgebracht. Van zodra ik op het strand aankwam was ik ‘thuis’. Ik stond heel de dag op mijn surfplank om vervolgens lekker in te dommelen op het ritme van de kabbelende oceaan. Natuur is inspiratie, water de glue.”

Je bent meer een nachtdier. Heb je ook iets met nachtdieren?

“We hebben twee katten: Coco (de maine coon die heerlijk op Sven zijn stoel ligt te slapen) en Mango (een abessijn). Zij blijven graag met me op. Ik ben op zijn Spaans grootgebracht; avondeten na acht uur, slapen rond middernacht. Dat is in mijn vol-wassen jaren alleen maar later geworden. Het gevoel dat iedereen slaapt en niemand me kan bellen of storen, dat is goed voor de inspiratie.”

Waar kunnen we je de komende maanden zien?

“Zowat elke maand in Mikado, in het mooiste park van Antwerpen. In april in Italië, in juli in Spanje en in augustus op de Fonnefeesten. Ik ben onder-tussen ook aan een nieuw album bezig. En hoop dit jaar eindelijk in Zuid-Afrika te geraken, aangezien daar een grote fanbase zit. De Caraïben, meer bepaald de Dominicaanse Republiek, zit ook weer in de pijplijn.”

www.svenvanhees.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

19 − 2 =