Home Nieuws 30 dagen minder wagen, lukt het jou?

30 dagen minder wagen, lukt het jou?

0
30 dagen minder wagen, lukt het jou?

Een maand lang autominderen, lukt jou dat? Ook Far Out houdt wel van een uitdaging. En van gezonde lucht en de benenwagen of de fiets natuurlijk. Wil jij je ook graag wat duurzamer verplaatsen? Schrijf je dan in voor de campagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit ’30 Dagen Minder Wagen’.

En voor iedereen die denkt: “Ja maar, hoe ga ik dat in godsnaam doen, zo’n hele maand zonder auto?” Geen stress! Als het eens een dag niet lukt zonder auto, dan is dat helemaal geen ramp. Meedoen en vaker de benenwagen of de fiets nemen, is het allerbelangrijkst.

En voor de twijfelaars, nog een paar goede redenen om mee te doen:

  • Samen is alles plezanter

Verzamel vrienden, buren, collega’s, familie … en moedig elkaar aan om vaker de benenwagen te nemen of te fietsen. Leg je autoloze dagen eind juni naast elkaar. De verliezer trakteert!

  • Gezonde lucht is plezant

Fietsen, stappen, bussen, treinen, poolen … ze zorgen allemaal voor meer propere lucht. En een beetje fysieke inspanning is natuurlijk ook mooi meegenomen.

  • Geld uitsparen is plezant

Een eigen auto kost duizenden euro’s per jaar. Een maandje autominderen laat zich dus ook voelen in je portemonnee. Extra geld voor je volgende kampeertrip of om je kast aan te vullen met het nieuwste loop-, fiets- of wandelmateriaal!

  • Gratis voordelen krijgen is plezant

Wie zegt er nu nee tegen kortingen of leuke extra’s en wedstrijden? Het is allemaal inbegrepen als je meedoet met 30 Dagen Minder Wagen.

  • Je stem laten horen is plezant

30 Dagen Minder Wagen in een verkiezingsjaar, hét uitgelezen moment om een signaal te sturen naar de (nieuwe) beleidsmakers. Hoe meer mensen deelnemen aan de campagne, hoe groter dat signaal. Verplaats je je al duurzaam en is 30 dagen wagenvrij voor jou dus geen uitdaging meer? Schrijf je in en versterk zo het signaal voor meer investeringen in duurzame mobiliteit!

30 Dagen Minder Wagen is een campagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Het netwerk staat klaar om je te helpen met massa’s tips & trucs die het gemakkelijker maken om die wagen een maandje te laten staan. Via een korte enquête aan het eind van de rit laten weten hoe jouw persoonlijke maand met minder wagen verliep, en wat het effect was van dat autominderen op je dagelijkse leven. Je feedback en die van duizenden andere deelnemers wordt verwerkt in een helder rapport waarmee politici straks hun mobiliteitsbeleid nog duurzamer en toekomstbestendig kunnen maken.

www.30dagenminderwagen.be

#30DagenMinderWagen #goedopweg


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

16 − 8 =