Home Bestemmingen Zomerse bergmomenten in St. Anton am Arlberg

Zomerse bergmomenten in St. Anton am Arlberg

0
Zomerse bergmomenten in St. Anton am Arlberg
(c) TVB St. Anton am Arlberg, Wolfgang Ehn

We zetten koers richting St. Anton am Arlberg in West-Oostenrijk, een plek waar de bergtoppen fier de hemel raken en de natuur in volle glorie straalt. Terwijl we ons een weg banen langs groene Alpenweiden en turquoise bergmeren, voelt het alsof we binnenstappen in een geheel andere wereld.

Foto’s: TVB St. Anton am Arlberg, Wolfgang Ehn (foto bovenaan) & Patrick Bätz (foto’s in het artikel en de diavoorsteling)

Met een temperatuur van rond de 20 graden zijn de late lente- en zomermaanden perfect voor wie van de veelheid aan outdooractiviteiten in St. Anton am Arlberg wil genieten. En we hebben geluk, want hoewel er in de lente- en zomermaanden gemiddeld genomen meer neerslag valt, zijn een frisse berglucht en zacht zonlicht trouwe metgezellen tijdens onze trip.

Hiken over toppen

Onze eerste uitdaging is een hike naar een van de vele toppen die de regio rijk is via de Alpenrosenweg, waar we doorsteken naar de Zwölferkopf (2558 m). Het pad biedt adembenemende uitzichten op de omliggende valleien, waar tussen mei en juli duizenden kleine bloemetjes de hellingen roze kleuren. Wat een zicht! De gezellige Rendlalm op circa 1850 m hoogte is ideaal voor een wat langere pauze. Trek voor deze tocht van circa 20 kilometer zeker zeven uur uit.

Een toptip voor een meerdaagse tocht is de Arlberg Trail. Deze route van 50 kilometer, waarvan je er 40 te voet aflegt (met 6038 meter hoogteverschil) en 10 met de kabelbaan, verbindt de vijf resorts van Arlberg. Idealiter vertrek je in St. Anton, Lech of Stuben en loop je met de klok mee. Zo sluiten de trails en kabelbaanritten perfect op elkaar aan. Krijg je geen genoeg van Tirol, dan kan je meteen de Eagle Walk op je bucketlist zetten, goed voor 420 kilometer en 31 000 hoogtemeters, verdeeld over 33 dagetappes. Zei er iemand: “Dat is genoeg?!”

MTB voor iedereen

Van technische afdalingen tot ontspannen paden, voor de fietsliefhebbers onder ons onthult St. Anton een uitgestrekt netwerk aan mountainbikeroutes. Met 220 kilometer aan bewegwijzerde routes (en bij uitbreiding (3800 km in heel Tirol), is er variatie te over. Fietstransport op de gondola’s van St. Anton is trouwens een hele dag gratis als je een geldige Summer Card hebt. Die krijg je gratis via deelnemende hotels.

Wij besluiten ons te wagen aan de tocht naar de Heilbronner Hütte (2320 m). En, ja de medewerker van H2O Adventure (waar we onze mountainbike hebben gehuurd) heeft gelijk: deze trail van ‘maar’ 40 kilometer en 1071 positieve hoogtemeters moet je niet onderschatten. Met name het stuk tussen de Schönverwallalm en de hut vraagt alles van je, zowel op de weg naar boven als naar beneden. Misschien kiezen we morgen toch maar voor de e-bike…

Extra inspanning? Of toch maar ontspanning

Het landschap verkennen vanuit de lucht? Dat kan ook. Op de Arlberg kan je namelijk onder begeleiding van een ervaren piloot gaan paragliden. Na afloop krijg je een video van je tandemvlucht mee naar huis. Ook klimmen, boulderen en kletteren behoren hier tot de avontuurlijke mogelijkheden. In de directe nabijheid van de DAV-hutten vind je zeven klimtuinen met in totaal 58 routes.

Wij zijn ondertussen toe aan een portie ontspanning. Na een bezoekje aan een traditionele almhut, waar de tijd wel lijkt stil te staan, komen lichaam en geest helemaal tot rust in het sauna- en wellnesspaviljoen van Arlberg WellCom. De sauna met uitzicht op de bergpieken is na een paar baantjes in het buitenzwembad van 25 meter een warme kers op taart.

5 onvergetelijke ervaringen in St. Anton am Arlberg

  1. Bergsport op een steenworp afstand. Of je nu een doorwinterde bergavonturier bent of van de natuur wilt genieten, de diversiteit aan activiteiten in de omgeving biedt voor iedereen wat wils.
  2. Verfrissing voor lichaam en geest. De heldere berglucht en het ijskoude water van de bergbeekjes en meren geven je opnieuw energie. Het is een perfecte plek om even écht te ontsnappen.
  3. Unieke Bike & Hike tochten. De combinatie van fietsen en wandelen biedt nieuwe perspectieven. ‘Onbereikbare’ toppen lijken ineens veel dichterbij, zeker als je met je gezin op stap bent.
  4. Panoramisch genieten op de Valluga. Met de Vallugabahn bereik je moeiteloos de 2811 meter, waar je vanaf een platform geniet van een 360-graden uitzicht.
  5. Slaapmutsje in de avondzon van de Arlberg. Na een dag vol avontuur is er niets beters dan genieten van lokale gerechten en drankjes in een van de vele gezellige bars en restaurants.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

15 − 5 =