Home Featured Hannes Van Duysen naar Olympische Spelen Parijs 2024!

Hannes Van Duysen naar Olympische Spelen Parijs 2024!

0
Hannes Van Duysen naar Olympische Spelen Parijs 2024!
Hannes Van Duysen, foto: Lena Drapella/IFSC

De Belgische sportklimmer Hannes Van Duysen schrijft geschiedenis en gaat naar de Olympische Spelen Parijs 2024! Hannes leverde een uitzonderlijke prestatie tijdens de Olympic Qualifier Series in Budapest. Hiermee haalde hij de vierde plaats in de finale en verzekerde zo zijn plaats op de Olympische Spelen in Parijs 2024.

Hannes is de eerste Belg ooit die zal deelnemen in de discipline sportklimmen op de Olympische Spelen, een sport die sinds 2020 deel uitmaakt van het Olympisch programma.

Hannes nam deel in de gecombineerde discipline boulder en lead, waarin hij een indrukwekkende vierde plaats behaalde in de finale. De 19-jarige klimmer scoort zo een welverdiend ticket naar de Olympische Spelen, waar de sportklimmers van 5 tot 10 augustus het tegen elkaar zullen opnemen.

“Het is een ongelooflijke eer om de eerste Belg te zijn die deelneemt aan sportklimmen op de Olympische Spelen,” zei Hannes na de finale. “Deze prestatie is het resultaat van jaren hard werk en toewijding. Ik ben dankbaar voor de steun van mijn coaches, familie en fans, en ik kijk ernaar uit om België te vertegenwoordigen in Parijs.”

Met deze historische kwalificatie zet Hannes een mijlpaal voor de Belgische sport en inspireert hij een nieuwe generatie klimmers. Zijn deelname aan de Olympische Spelen zal ongetwijfeld bijdragen aan de groei en populariteit van het sportklimmen in België.

Naast Hannes namen nog drie andere Belgen deel aan de Olympic Qualifier Series in Budapest. Simon Lorenzi eindigde op de 15e plaats, Nicolas Collin behaalde de 20e plaats, en Chloé Caulier eindigde 29e. Hun prestaties getuigen van het groeiende talent binnen het Belgische klimteam, dat ook internationaal steeds meer erkenning krijgt.

Hannes zal zich de komende maanden intensief voorbereiden om in topvorm aan de start te verschijnen in Parijs, waar we zijn prestaties met veel belangstelling zullen opvolgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

20 − vijf =