Home Bestemmingen Verslag: ontwaak met het geluid van kwakende kikkers

Verslag: ontwaak met het geluid van kwakende kikkers

0
Verslag: ontwaak met het geluid van kwakende kikkers

Vier dagen opstaan met het geluid van fluitende vogels en kwakende kikkers, geen internet, vuurtjes stoken en omringd worden door niets anders dan bos. Klinkt dit voor jou ook als muziek in de oren? Op nog geen anderhalf uur van Parijs vind je Village Huttopia Senonches. Ideaal om aan de drukte van de stad te ontsnappen. 

In het hart van het nationale bos van Senonches, rond het meer Badouleau bevindt zich Village Huttopia Senonches. Vanuit België is dit ongeveer vijf uur rijden en vanuit Parijs anderhalf uur. De ideale locatie om een stop te maken als je wil doorrijden naar het zuiden of als je Parijs wil bezoeken, maar aan de drukte van de stad wil ontsnappen.

Camping versus Village

Vorig jaar was Far Out aanwezig op de opening van Huttopia Camping de Meinweg in Nederland. Dit jaar mochten we een ander concept uittesten: Huttopia Village. Er zijn wel enkele belangrijke verschillen om rekening mee te houden. Zo zijn er geen staanplaatsen aanwezig voor caravans en/of tenten in zo’n village. Je kan enkel slapen in de huuraccommodaties zoals de Canadienne tent, de Cahutte of… de dorpshut aan het meer, waar wij verbleven. De Cabane is trouwens ook geschikt voor mindervaliden. In totaal beschikt het domein over 84 accommodaties verspreid over 10 hectare.

village huttopia senonches

Bovendien zijn de villages ook geheel auto- en wifivrij. De wagen laat je achter bij de voorziene parkings en met behulp van een karretje breng je je spullen naar je verblijf. Wie een elektrische wagen heeft, kan deze opladen op de parking. Als kers op de taart beschikken de Villages over een bosspa.

Bosrijke omgeving

Ook de bosrijke omgeving zorgt ervoor dat dit de ideale locatie is om tot rust te komen. Je stapt de camping nog maar uit en je bevindt je in het nationale bos van Senonches, gelegen aan de rand van het regionale park Perche. Dit is met 4300 hectare een van de grootste bossen van Frankrijk. Er zijn verschillende wandelpaden waarmee je een hele dag zoet bent. Wie liever het bos per fiets ontdekt, kan op de camping voor een halve of een hele dag elektrische mountainbikes huren.

De omgeving van Senonches herbergt ook een rijk erfgoed met charmante dorpjes zoals Chartres, kastelen met o.a. de ruïnes van Château Ferté-Vidame of landhuizen met een rijke geschiedenis. Dit allemaal in een straal van minder dan 50 kilometer.

Wie liever eens een dagje op het domein blijft, zal zich niet snel vervelen. Bij de receptie kan je een pétanqueset, badmintonraketten, volleyballs, pingpongballetjes of gezelschapsspelletjes uitlenen. Zoek je liever wat verkoeling op? Neem dan een frisse duik in een van de twee zwembaden. Bij slecht weer wordt een van de zwembaden overdekt.

Tijdens de schoolvakanties organiseert de camping ook verschillende activiteiten zoals yoga in openlucht en workshops, bv. over wat de rol van bijen is. Onder begeleiding van een imker mag je zelfs een bijenkorf openen. De exacte data en alle aangeboden activiteiten vind je terug op de website van Village Huttopia Senonches.

Wie deze zomer van plan is om naar Frankrijk te reizen en nog geen slaapplek heeft gevonden, is Huttopia zeker een aanrader. Van 4 april tot 3 november kan je hier terecht met het hele gezin, een groep vrienden of met je partner om even te herbronnen.

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

dertien + twee =