Home Fietsen Bijkletsen met Saartje Vandendriessche op de fiets

Bijkletsen met Saartje Vandendriessche op de fiets

0
Bijkletsen met Saartje Vandendriessche op de fiets
Saartje Vandendriessche op de fiets

Een actieve en reislustige duizendpoot, die niet om een uitdaging verlegen zit en zich komend jaar voor het nieuwe programma Op de man af (op de buis in 2018) van haar sportiefste kant laat zien. Even bijkletsen met Saartje Vandendriessche op de fiets.

Bijkletsen met Saartje Vandendriessche op de fiets

Wat doet fietsen met je, in vergelijking met lopen en de andere sporten die je beoefent?

Saartje Vandendriessche: “Lopen is echt heel boostgevend. Ik krijg er veel energie van en lopen maakt mijn hoofd leeg. Tijdens het lopen krijg ik ook altijd veel ideeën. Fietsen is voor mij meer een manier om te malen over problemen, en om tijdens de vele kilometers die ik maak rustig na te denken over de dingen. Tegen dat ik thuis ben, heb ik meestal wel een oplossing gevonden. Mountainbiken is weer anders, dat is technischer en gevarieerder, en vind ik vooral heel tof.”

Je laat je naar het schijnt niet graag kennen op de fiets?

Saartje Vandendriessche: “Dat valt wel mee. Ik ben niet heel competitief aangelegd, maar ik zal inderdaad niet gemakkelijk afgeven. Zo ging ik een keer een weekend mountainbiken met een groep snelle mannen. En maar op mijn tanden bijten. Fietsen met gelijkgestemden vind ik het mooiste wat er is. Het sociale aspect, het netwerken… Je leert via de fiets heel veel mensen kennen. Vroeger ging je op café, nu klets je bij op de fiets.”

Is er een specifiek fietsmoment waaraan je met een warm hart terugdenkt?

“Twee zelfs. Ten eerste de beklimming van de Mont Ventoux met Eddy Merckx en een heel peloton van zijn vrienden. Dat is toch zoiets als fietsen met God op de fiets. Een andere keer reden we met een hele groep naar Londen, om België als fietsland in de kijker te zetten. Eddy Merckx en zoon Axel waren daarbij, maar ook Geert Noels, Kris Peeters, Karel Van Eetvelt, Bob Verbeek, Wouter Vandenhaute… Gella Vandecaveye en ik waren de twee enige vrouwen in het gezelschap.”

Zoek je het liever ver of dichtbij?

“Een moeilijke vraag, ik ben namelijk nogal ‘autistisch’ als het op routes aankomt. Als het goed is, is het goed. Mijn favoriet is bijvoorbeeld het Netepad, dat is mijn biotoop. Aan beide kanten groen, het mooie water, stukken echt natuurgebied met plassen waar weel vogelspotters zitten, een idyllisch haventje… Maar ik ben met Vlaanderen Vakantieland ook een keer in Nicaragua gaan mountainbiken en in Sulawesi. Dan fiets je tussen de rijstvelden. Heel bijzonder.”

Tegenwoordig heb je zelfs je sportkledinglijn voor fietsen en running

“Pas gelanceerd! Ik vond dat er vooral qua biking en running voor vrouwen niet veel op de markt is. ‘Pink it and schrink it’, lijkt het motto van de meeste merken wel. Op een gegeven moment ontstond in samenwerking met Decca het idee voor een eigen sportkledinglijn. Saracino is een heel stijlvolle kwaliteitscollectie, ontwikkeld door en voor vrouwen. Begin dit jaar zijn we online gestart met de verkoop en vanaf de zomer liggen we ook in winkels.”

www.saracino.be

Behalve bijkletsen met Saartje Vandendriessche op de fiets spraken we ook:

Tekst: Sandra Gyles