Home Icebreaker Icebreaker transparantierapport: het verhaal achter de wol

Icebreaker transparantierapport: het verhaal achter de wol

0
Icebreaker transparantierapport: het verhaal achter de wol

Weten waar je kleding vandaan komt, het zou eigenlijk evident moeten zijn. Daar is Icebreaker het helemaal mee eens. Vandaar dat het Nieuw-Zeelandse outdoormerk begin dit jaar zijn eerste Icebreaker transparantierapport publiceerde. De titel: ‘Made different’. De focus: de mens, de natuur en wat een duurzame onderneming zijn écht betekent.

De weg die buitensportkleding aflegt is, gebeurt grotendeels achter schermen. In een veld ‘ergens ter wereld’, via verschillende landen, duizenden medewerkers en eens zoveel bedrijfjes. Niet zo voor Icebreaker. De doelstelling van grondlegger Jeremy Moon was vanaf het prille begin ‘een natuurlijk alternatief voor kunstvezels lanceren in de buitensportwereld’ en ‘open en eerlijk communiceren over herkomst, van schaap tot shirt’.

Vanaf het prille begin koos Jeremy Moon voor één soort wol: merinoswol, en alleen de beste kwaliteit, afkomstig uit de Nieuw-Zeelandse Zuidelijke Alpen. Als enige in de industrie gaat Icebreaker langetermijncontracten aan, rechtstreeks met de boeren. En tot op vandaag is het merk betrokken bij elke stap in de keten.

Icebreaker transparantierapport

Het rapport is het resultaat van 22 jaar ethische en duurzame bedrijfsvoering. De startvraag was eenvoudig: ‘Wat als onze consumenten alles konden zien wat we doen?’ Daarom worden alle stations waar Icebreaker mee samenwerkt met naam en toenaam genoemd. Evenals alle 40 leveranciers en 59 fabrieken, met meer dan 50 000 medewerkers in 15 landen.

“Dit is niet het enige wat ongezien is in de outdoorindustrie”, benadrukte CEO Greg Smith, toen hij het rapport presenteerde. “Onze ethische en kwaliteitstandaard ligt zeer hoog. Niet voor niets halen onze fabrieken een onafhankelijke auditscore van 9,2/10, ruimschoots boven het industriegemiddelde van 7,6/10. Maar in plaats van ons alleen maar op de borst te kloppen, houdt het ons scherp. Om de beste van de klas te blijven, kijken we voortdurend naar wat er beter kan.”

Altijd koel in de zomer

De keuze van het juiste materiaal voor de juiste omstandigheden heeft zo veel invloed op hoe je je voelt. Daarom ontwikkelde Icebreaker de stof Cool-Lite, een combinatie van twee natuurlijke materialen – merinoswol en tencel (gemaakt van houtpulp) – die je altijd koel houdt, zelfs in zeer warm weer. Het materiaal droogt snel en is van nature antibacterieel, ademend en superzacht.

www.icebreaker.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

negentien + 16 =