Home Anders Outdoor DOEN 29/4 en 1/5: Spartacus Run in Antwerpen

DOEN 29/4 en 1/5: Spartacus Run in Antwerpen

0

Eind deze maand is het weer zover: tijd voor de Spartacus Run in Antwerpen, op de gebruikelijke plek in het provinciaal domein De Schorre in Boom. Kandidaat-Spartacussen wacht een uitdagend parcours van ongeveer tien kilometer met minimaal 25 spannende hindernissen.

De Spartacus Run in Antwerpen is een geweldig leuke obstakelrun over een glooiend parcours. Het traject vormt een echte uitdaging zijn, maar is haalbaar voor iedereen die het op z’n eigen tempo afwerkt. Supporters kunnen bijna alle hindernissen goed zien, dus ook voor hen is het: spektakel verzekerd!

Spartacus Run in Antwerpen praktisch

  • Wanneer? Zondag 29 april & dinsdag 1 mei 2018
  • Waar? provinciaal domein De Schorre in Boom, Antwerpen
  • Kostprijs? € 49 (inclusief T-shirt). Een Spartacus Pass voor alle Belgische events kost € 255, inclusief een sportzak, badges en een extra medaille na de finish van de Neptunus Run in december.
  • Afhalen startnummers en T-shirts: vanaf 9u30. Start Spartacus Run in Antwerpen vanaf 11u in waves.
  • Meer info en inschrijven op Spartacus.be

Lees het verslag van Team Far Out van de Spartacus Run in Antwerpen vorig jaar.
Volg de Spartacus Series op Facebook
Bekijk de aftermovie:

Ter nagedachtenis van Artoer Aghajanyan

Artoer AghajanyanDe Spartacus Run wordt georganiseerd ter nagedachtenis van Artoer Aghajanyan. Artoer overleed in 2011 tijdens zijn deelname aan de Antwerp Ironman. Hij had een jaar naar dit  evenement toegewerkt en uitgekeken. Hij stierf tijdens het beoefenen van zijn grootste passie naast geneeskunde.

Artoer kwam op 30 maart 1999 aan in België samen met zijn Armeense moeder Evelina. Geen van beiden spraken Nederlands, maar ze hebben van dag 1 alles gedaan om de taal zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Artoer eindigde dat jaar zelfs bij de eersten van zijn klas. Artoer koos ervoor geneeskunde te studeren. Op het moment van zijn dood zat hij in het voorlaatste jaar en was hij bekend en zeer geliefd onder studiegenoten en professoren. Hij zou een briljant arts geworden zijn…

Artoer was, zoals zijn vrienden hem omschrijven, een ontzettende goedzak en heel erg onbaatzuchtig. Hij had een spartaanse levenswijze die bestond uit sporten, studeren en voor zijn invalide moeder zorgen. Hij werkte daarbuiten erg hard om die drie zaken te bekostigen. Zijn beste vrienden hadden ontzettend veel respect voor Artoer, voor zijn manier van leven, zijn discipline, zijn doorzettingsvermogen… en werken daarom samen met hart en ziel mee aan deze Spartacus Run, want Artoer is Spartacus en hij zal en moet dat altijd blijven.

Golazo sports, organisator van de Spartacus Run en de Antwerp Ironman 70.3, heeft een steunfonds geopend voor Artoer. Artoer woonde bij zijn mama en zij heeft dan ook het meeste te lijden onder het verlies van haar zoon. Om het haar ook financieel niet ondraaglijk te maken, heeft de organisatie een steunfonds opgericht. Ook jij kan een donatie doen voor het steunfonds door € 10 extra te betalen bij je inschrijving.

Official Aftermovie Spartacus Run Parc D’enghien 2016 from Insane Visuals on Vimeo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

14 + 13 =