Home Lees Far Out Online 2018 > Zomer Tecnica Forge Custom Fit wandelschoen past perfect

Tecnica Forge Custom Fit wandelschoen past perfect

0
Tecnica Forge Custom Fit wandelschoen past perfect

Dat de Italianen schoenen kunnen maken, wisten we natuurlijk al langer. Maar met de nieuwe Tecnica Forge Custom Fit gooit Tecnica wel heel hoge ogen! Dankzij de Custom Adaptive Shape technologie (C.A.S.), oorspronkelijk ontwikkeld voor de skischoenen van Tecnica, is de Forge volledig customizeerbaar en dat in slechts twintig minuten. Revolutionair? Dat mag je wel zeggen.

“Veel oudoorfans zijn het zat om schoenen te dragen die niet echt goed passen of die ze lang moeten inlopen”, aldus Federico Sbrissa, Line Manager van Tecnica Outdoor. “Bij Tecnica droomden we al decennia van unieke, gepersonaliseerde schoenen. We wilden mensen een snelle, efficiënte en betaalbare oplossing bieden. En dat is met de Tecnica Forge Custom Fit gelukt. De trekkingschoen combineert een nauwkeurige, anatomische, out-of-the-box pasvorm met effectieve mogelijkheden om de schoenen aan de voeten van de drager aan te passen.”

Tecnica Forge Custom Fit

Hiervoor zijn de belangrijkste delen – de hiel, de enkel, de voetboog en het voetbed – voorzien van een warmtevervormbaar materiaal. Met een fittingmachine kan een gespecialiseerde winkelier het materiaal dus verwarmen, comprimeren en vervolgens vervormen om het zo aan elke mogelijke voetvorm aan te passen. En dat in slechts twintig minuten.

“Na lang en intensief onderzoek naar de behoeften van outdoorconsumenten, gecombineerd met een geïntegreerde ontwikkeling tussen footwear en skischoenen introduceert Tecnica wandelschoenen voorzien van een technologie die absoluut uniek is in de wereld van footwear: Custom Adaptive Shape (C.A.S.), sinds vijf jaar getest en goedbevonden in Tecnica skischoenen.” 

Compleet en veelzijdig

Alle schoenen uit de Forge- serie hebben niet alleen een aanpasbaar voetbed en een aanpasbare buitenschaal, maar ook een nieuw overlappend bovenschachtdesign in de tong, een elastische insert bij de instap, een self locking-vetersysteem met stevige kevlar haken bovenaan, een Vibram Megagrip Compound-zool en een Gore-Tex-voering. De combinatie van dit soort features en technologieën maken van de Forge tegelijk een zeer veelzijdige schoen, die een variatie aan situaties, condities en terreinen aankan. De Forge is gemaakt van premium nubuck leer, de Forge S van een duurzaam en elastisch synthetisch materiaal. Beide modellen bestaan zowel voor mannen als vrouwen, in verschillende kleuren.

De belofte van de Tecnica Forge Custom Fit?

  • Een perfecte hielfixatie.
  • Perfecte pasvorm: niet te strak en niet te ruim.
  • Inlegzolen gevormd naar de individuele voetafdruk.
  • Inlopen overbodig door perfecte fit en 3D-ondersteuning vanaf de eerste stap.

www.tecnica.be

Bekijk ook volgende twee video’s:

Launchvideo Tecnica Forge.

En een woordje uitleg van Federico Sbrissa, Line Manager van Tecnica Outdoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

19 − 7 =