Belgische outdoormerken gepresenteerd

Belgische outdoormerken gepresenteerd

Dat België ontwerptalent heeft, hoeft geen betoog. De bekende kleppers uit modemetropool Antwerpen, wereldbekende architecten en designers, een Belgische als verantwoordelijke curator van The Met in New York… Maar ook aan outdoor- en sportmerken geen gebrek. De Belgische outdoormerken gepresenteerd: Maak kennis met deze gevestigde namen en jonge spring in ’t velds.

Tekst: Sandra Gyles

Belgische outdoormerken gepresenteerd

Prima Donna Sport

Al sinds 1865 ontwerpt PrimaDonna luxelingerie met als doel: vrouwen met vrouwelijke rondingen en een volle boezem de allerbeste pasvorm en steun bieden. Springen, rennen, stretchen en zweten… Met deze sportbh’s kan het allemaal. www.primadonna.com

Onak

Producent van ’s werelds meest impact resistente opvouwbare kano in zijn gewichtsklasse (circa 17 kg). Allemaal mogelijk gemaakt na een crowdfundingscampagne in 2016 en een slimme kapitaalronde in 2017. www.onakcanoes.com

Ducksday

Een lekker eigenwijs, comfortabel en betaalbaar kindermerk. Vooral bekend van de funky regenjasjes, maar heeft ook een kleurrijke uv-werende strandcollectie. Voor wie van de outdoors, mode én kinderen houdt. www.ducksday.com

42/54 sport

Functionele sportkleding met een hoge lifestylefactor, oftewel: atleisure. Het geesteskindje van Olympische medaillewinnaressen Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée, genoemd naar hun persoonlijke records op de 4 x 100 meter. www.4254sport.com

Pure by Luce

Een nieuw sportmerk met een goede karma. Omdat oprichtster Loes alleen op een ethische en ecologisch verantwoorde manier mode wil maken. Opgericht via crowdfunding en ondertussen toe aan de tweede collectie. www.purebyluce.com

Little Black Bike

Verfijnde fietsoutfits ontworpen door en voor vrouwen. Wat oprichtster Angelique Dupré hiermee wil bereiken? Zoveel mogelijk dames op de fiets krijgen. Comfort, pasvorm en design zijn de drie sleutelwoorden voor de hele colectie. www.littleblackbike.cc

Bioracer

Custom speedwear die rekening houdt met aerodynamica, biomechanica en spiercompressie. Voor fietsers, triatleten en hardlopers die hun prestaties optimaliseren. Het merk beheert het volledige productieproces en gebruikt Europese materialen. www.bioracer.be

Berghen

Opgericht in 1993. Vooral gekend om zijn stevige bruine lederen hikingboots, wandelschoenen, vrijetijdsschoenen en kleurrijke variaties daarop, maar heeft ook wandelsokken en truien van zuiver scheerwol in het gamma. www.berghen.com

Saracino

Op en top Belgisch running- en fietsmerk voor dames. De collectie bestaat uit stijlvolle, functionele en vooral niet te roze stukken. Gelanceerd door Saartje Vandendriessche in samenwerking met het Belgische custom sportswearmerk Decca. www.saracino.be

Vieux Jeu

Vieux Jeu is het sportlabel van Claudia Storme. Combineert glamour en een klassieke twist in een makkelijk te dragen tennislijn. De hoofdkleur is wit, zomerse en kleurrijke accenten zorgen voor de nodige verrassing. www.vieuxjeu.be

Marlière

Een eerbetoon aan de wereldberoemde Belgische ballerina Andrée Marlière (Wilrijk, 1934-2008). De collectie verweeft dans en beweging met mode en kunst. Elegant, luxueus, duurzaam en tijdloos. www.marlierebelgium.be

Meer Belgische merken op https://ikkoopbelgisch.be/nl.