Home Berghen Dit zijn Belgische sport- en outdoormerken!

Dit zijn Belgische sport- en outdoormerken!

0
Dit zijn Belgische sport- en outdoormerken!
(c) Little Black Bike

Dat België ontwerptalent heeft, hoeft geen betoog. De bekende kleppers uit modemetropool Antwerpen, wereldbekende architecten en designers, een Belgische als verantwoordelijke curator van The Met in New York… Maar ook aan outdoor- en sportmerken geen gebrek. De Belgische outdoormerken gepresenteerd: maak kennis met deze gevestigde namen en jonge spring in ’t velds.

Tekst: Sandra Gyles – laatste update mei 2020

Koop lokaal!

Belgische sport- en outdoormerken gepresenteerd

RectoVersoRectoVerso

Van stoffen tot stiksels, alles wat RectoVerso ontwerpt wordt lokaal geproduceerd. Het eigen prêt-à-porter atelier is gebouwd op de 130 jaar ervaring in elastische stoffen van de familie Liebaart uit Deinze – een erfenis die Camille Liebart vertaalt in zinvolle en stijlvolle sportkleding met een twist. Ambassadrices van het merk? Turnster Nina Derwael, basketspeelster Kim Mestdagh en zeilster Emma Plasschaert. Maar ook prinses Elisabeth gaat er graag mee joggen. www.rectoversosports.com

Prima DonnaPrima Donna Sport

Al sinds 1865 ontwerpt PrimaDonna luxelingerie met als doel: vrouwen met vrouwelijke rondingen en een volle boezem de allerbeste pasvorm en steun bieden. Springen, rennen, stretchen en zweten… Met deze sportbh’s kan het allemaal. www.primadonna.com

BicycletteBicyclette

Een Antwerps merk dat focust op urban cycle shirts, oftwel stijlvolle fietsshirts waarmee je ook graag door de straten flaneert. Steeds gemaakt van stevig kwaliteitskatoen en voorzien van 3 opbergzakjes op de rug, waarvan er een waterbestendig is. www.bicyclette.be

OnakOnak

Producent van ’s werelds meest impact resistente opvouwbare kano in zijn gewichtsklasse (circa 17 kg). Allemaal mogelijk gemaakt na een crowdfundingscampagne in 2016 en een slimme kapitaalronde in 2017. www.onakcanoes.com

Ducksday

Een lekker eigenwijs, comfortabel en betaalbaar kindermerk. Vooral bekend van de funky regenjasjes, maar heeft ook een kleurrijke uv-werende strandcollectie. Voor wie van de outdoors, mode én kinderen houdt. www.ducksday.com

42/54 sport

Functionele sportkleding met een hoge lifestylefactor, oftewel: atleisure. Het geesteskindje van Olympische medaillewinnaressen Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée, genoemd naar hun persoonlijke records op de 4 x 100 meter. www.4254sport.com

PureByLucePure by Luce

Een jong Belgisch sportmerk met een goede karma. Omdat oprichtster Loes alleen op een ethische en ecologisch verantwoorde manier mode wil maken. Elk kledingstuk wordt gemaakt van duurzame Europese materialen en wordt geproduceerd in ethisch bestuurde productie-ateliers in Portugal. Opgericht via crowdfunding en ondertussen toe aan haar derde seizoen. www.purebyluce.com

Little Black BikeLittle Black Bike

Verfijnde fietsoutfits ontworpen door en voor vrouwen. Wat oprichtster Angelique Dupré hiermee wil bereiken? Zoveel mogelijk dames op de fiets krijgen. Comfort, pasvorm en design zijn de drie sleutelwoorden voor de hele colectie. www.littleblackbike.cc

BioracerBioracer

Custom speedwear die rekening houdt met aerodynamica, biomechanica en spiercompressie. Voor fietsers, triatleten en hardlopers die hun prestaties optimaliseren. Het merk beheert het volledige productieproces en gebruikt Europese materialen. www.bioracer.be

Berghen

Opgericht in 1993. Vooral gekend om zijn stevige bruine lederen hikingboots, wandelschoenen, vrijetijdsschoenen en kleurrijke variaties daarop, maar heeft ook wandelsokken en truien van zuiver scheerwol in het gamma. www.berghen.com

Vieux Jeu

Vieux Jeu is het sportlabel van Claudia Storme. Combineert glamour en een klassieke twist in een makkelijk te dragen tennislijn. De hoofdkleur is wit, zomerse en kleurrijke accenten zorgen voor de nodige verrassing. www.vieuxjeu.be

MarliereMarlière

Een eerbetoon aan de wereldberoemde Belgische ballerina Andrée Marlière (Wilrijk, 1934-2008). De collectie verweeft dans en beweging met mode en kunst. Elegant, luxueus, duurzaam en tijdloos. www.marlierebelgium.be

Meer Belgische merken

Op Ik koop Belgisch vind je niet alleen deze Belgische sport- en outdoormerken, maar ook allerlei andere mode-, accessoire- en designmerken van eigen bodem. Next: ga op ontdekkingstocht en deel je vondsten met #ikkoopbelgisch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijf × 5 =