Home Bestemmingen Klettersteigroutes in Oost-Tirol

Klettersteigroutes in Oost-Tirol

0
Klettersteigroutes in Oost-Tirol

Genieten tussen de drieduizenders kan perfect in Oostenrijk. De klettersteigroutes in Oost-Tirol maken deze regio dan ook een paradijs voor de klimfanaat. Prachtige uitzichten, uitdagende routes en volop adrenaline is wat Oost-Tirol haar gasten te bieden heeft. Onze redactie heeft de proef op de som genomen in de Lienzer Dolomieten waar we natuurlijk hebben genoten van wandelen, klimmen en klettersteigen in Oost-Tirol. 

Klettersteigroutes in Oost-Tirol

  • Seekofel-klettersteig: een ideale opwarmer naar de indrukwekkende berg Seekofel, die statig boven de Karlsbaderhütte uittorent. Reken op pakweg vijf uur klimmen en zevenhonderd meter stijgen en dalen.
  • Panorama-klettersteig: de langste in de buurt. Hij heeft zijn naam niet gestolen, want hij gaat over maar liefst zes bergtoppen. Het is een van de langste van Oostenrijk. Om hem af te leggen beschik je dus best over een goede conditie en veel ervaring.
  • Madonnen-klettersteig: eentje voor adrenalinejunkies. De klettersteig loopt over de Grosse en Kleine Gamswiesenspitzen, waar een lange hangbrug de hartslag de hoogte injaagt.
  • Laserz-klettersteig: hier halen de ervaren rotten hun gram. Een klettersteig die bijna vierhonderd meter steil door de wand van de Kleine Laserz gaat.
  • Adrenalin-Klettersteig: een van de moeilijkste van Oost-Tirol. Dit traject houdt je ongeveer drie uur aan een bergwand gekleefd.

Buitensportparadijs Oost-Tirol

Oost-Tirol telt vier regio’s en 33 gemeentes. In het oosten vind je het prachtige nationaal park Hohe Tauern. De Lienzer Dolomieten tekenen hun grillige patronen in het zuidoosten. het Hochpustertal doet dat in het zuidwesten. En de Defereggenvallei schermt het westen af. Waar de meesten vertrouwd zijn met het Italiaanse Zuid-Tirol en het Oostenrijkse Noord-Tirol, wordt Oost-Tirol vaak over het hoofd gezien. Onterecht. Het is niet groot en er woont niet veel volk, maar als klimmer – beginnend of professioneel – liggen talloze uitdagen voor het grijpen. Neem zeker eens een kijkje op de website van Oost-Tirol wanneer je je gaat voorbereiden op je volgende klimavontuur.

Maak kennis met Zuidoost-Tirol


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

drie × 4 =