Outdoorvakantie in Oostenrijk: Zell am See-Kaprun in de zomer

Outdoorvakantie in Oostenrijk: Zell am See-Kaprun in de zomer - top van de Kitzsteinhorn (c) Gletscherbahnen Kaprun AG

Geen outdoorspeeltuin zo gevarieerd als de bergen. Dat er ook op en rond de Kitszeinhorn en de Maiskogel heel wat valt de ontdekken, staat buiten kijf. De regio Zell am See-Kaprun is een ideale bestemming voor een outdoorvakantie in Oostenrijk. Drie avontuurlijke ideeën en drie culinaire tips. Wie actief wil zijn heeft immers ook brandstof nodig.

Outdoorvakantie in Oostenrijk

Je eerste 3 000 meter piek

Op een bergtop staan, is magisch. Beleef het zelf op de top van de Kitzsteinhorn (3203 m boven zeeniveau). Het totale programma bedraagt ongeveer 5 uur, inclusief lunch en vindt elke woensdag plaats. Onder begeleiding van een gids klim je in een dik uur de laatste 200 meter naar het puntje van de berg, waar je een 360˚ uitzicht krijgt voorgeschoteld over een adembenemend berglandschap. Daarna staat er een hike door de sneeuw, over ijs en langs gletsjerspleten op het programma.

Via ferrata bij de dam

Ooit een dammuur beklommen? Het is echt niet alleen iets voor een James Bond-Deze film. De waterreservoirs hoog in de bergen van Zell am See-Kaprun staan garant voor een sensationeel panorama en een al even sensationele outdooractiviteit: de MOBO 107 – ’s wereld hoogste via verrata op een dammuur. De naam is een combinatie van de locatie, MOserBOden, en de hoogte van de damwand, 107 meter.

Yoga op de Schmittenhöhe

Qua yoga met uitzicht kan dit wel tellen. Yogi’s van alle niveaus ontmoeten elkaar in de frisse berglucht, op de alpenweiden onder de top van de Schmitten. De yogalessen, onder begeleiding van ervaren yogainstructrice Monika Rauter trainen kracht, flexibiliteit en balans, en brengen geest en lichaam in harmonie door middel van ademhalingsoefeningen en meditatie met uitzicht op meer dan 30 toppen boven 3000 meter. Er zijn negen datums in de zomer van begin juli tot einde augustus.

Culinaire tips in Zell am See-Kaprun

  • Volg een kookcursus in de Speisenmeisterei. Dit exclusieve en uitstekende restaurant in Thumersbach (Zell am See) biedt unieke kookcursussen in voor de gelegenheid speciaal opgerichte ‘kokschool’. Er zijn kookworkshops voor kinderen, jongeren en volwassenen. De focus ligt op verschillende heerlijke Oostenrijkse gerechten.
  • Culinair genot op grote hoogte. In het kader van de reeks culinaire evenementen onder de noemer Hochgenuss kan je in het Gipfel Restaurant op een hoogte van 3029 meter genieten van heerlijke gerechten bereid door echte chef-koks. Eten met uitzicht! Dit event vindt twee keer per jaar plaats, de volgende keer in juni.
  • Augut Farmers Shop. De winkel Augut verkoopt uitsluitende zelf verbouwde en gemaakte producten. Zodra je de winkel binnen stapt, word je ondergedompeld in de geuren van fijne kruiden en vers fruit, vers gebakken brood. Je vindt er ook zelfgemaakte jam, appelstrüdel, kaas, ham en worst of. Zei er iemand ‘picknick op de berg’?

www.zellamsee-kaprun.com

Meer tips in de regio Salzburgerland.