Ploggen is het nieuwe joggen! Reminder: Plogging Dag in mei!

0
46
Women crouching with bag picking up trash doing plogging

Wie nog een keer durft zeggen dat lopen saai is, raden we linea recta aan om te ploggen in plaats van te joggen. Wat ploggen is? Plogging is een uit Scandinavië overgewaaide looptrend waarbij je tijdens je looprondje afval verzamelt en dan nadien kiepert waar het hoort: in de vuilbak!

Tekst: Lotte Stevens

Het woord plogging combineert het Zweedse ‘plocka upp’ (oprapen) met ‘jogging’. Het enige wat je nodig hebt zijn goede loopschoenen en twee (grote) plastic zakken (voor een evenwichtige verdeling).

Niet alleen onze leefomgeving, maar ook je conditie vaart er wel bij. Want als je stevig doorploegt, is het net een zware intervaltraining, waarbij je lopen combineert met lunges en squats. Doordat je steeds van een intense beweging naar relatieve rust gaat, werk je extra ana je conditie, versnelt je metabolisme en daarmee ook je vetverbranding. Afhankelijk van hoeveel afval je verzamelt, draag je ook nog extra ‘dumbbells’ mee in de handen.

In kader van de bewustwordingscampagne Mei Plasticvrij kunnen we, Far Out zijnde, het moet sportief blijven, dan ook geen betere actie bedenken dan de Plogging Dag op maandag 21 mei (Pinkstermaandag). Leg een startuur en een locatie vast, bepaal een (bestaande) route of zoek een plek in je buurt waar het gezellig joggen is of waar best wat afval ligt, en roep je doelgroep op om deel te nemen.

Laat op de eventpagina weten waar je precies gaat lopen. Zo kunnen de geëngageerde dames van Mei Plasticvrij (Ineke, Mies en Anne) in kaart brengen welke delen van Vlaanderen opgeruimd worden en andere aansporen om mee te doen. Deel op 21 mei of na afloop je verhaal en foto’s op sociale media onder de hashtag #MeiPlasticvrijPloggingDay en geniet van de clean vibe!

Minder plastic? Ja graag!
Ook op onze website vind je een aantal tips om je eigen plastic afval te verminderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

11 + zeventien =