Home Lees Far Out Online 2018 > Herfst Outdoormateriaal voor herfst en winter: zichtbaar wandelen langs de weg

Outdoormateriaal voor herfst en winter: zichtbaar wandelen langs de weg

0
Outdoormateriaal voor herfst en winter: zichtbaar wandelen langs de weg
(c) Ledlenser

Maak je ’s avonds een wandeltocht en moet je daarvoor ook een stuk over de weg? Doe dat dan in eerste instantie op de stoep, of wanneer deze ontbreekt op het fietspad. Wanneer beide niet mogelijk zijn, zal je op de weg moeten lopen, maar dat dien je natuurlijk tot een minimum te beperken. Zichtbaar wandelen is een must.

Hoewel er geen officiële verkeersregel is die bepaalt waar je moet lopen, is het verstandig om buiten de bebouwde te kiezen voor de linkerzijde van de weg. Doordat je tegen het verkeer in loopt, zien jij en je tegenliggers in het verkeer elkaar eerder aankomen. Bij onoverzichtelijke bochten is het theoretisch verstandiger om de buitenbocht te kiezen, ook al bevindt die zich aan de rechterzijde van de weg. Aangezien je niet bij iedere bocht van weghelft wil wisselen, is zichtbaar wandelen langs de weg zeer belangrijk.

Als voetganger loop je in de wintermaanden een groter risico om betrokken te raken bij een ongeluk. Overdag ben je een stuk beter zichtbaar wanneer je felle kleding draagt, maar we snappen dat je ook geniet van een heerlijke avondwandeling. Zichtbaar wandelen langs de weg in het donker doe je met reflecterende kleding. We raden ook aan om altijd een telefoon mee te nemen wanneer je een wandeling maakt. Je kunt iemand bellen als er wat is, je navigatie aanzetten en je route verlichten. Voor een of twee kilometer is een telefoon indien nodig genoeg.

Ook extra verlichting biedt uitkomst tijdens een wandeling in de winter. Van een armband met ledlicht, tot een hoofdlamp en van losse ledlampjes tot zaklampen, de mogelijkheden op het gebied van extra verlichting zijn haast onbegrensd. Buiten het feit dat je zelf beter te zien bent voor andere weggebruikers zorgt extra verlichting ook voor een beter zicht op het af te leggen traject. Die losse stoeptegel of laaghangende tak wil je natuurlijk het liefst ontwijken.

Fiets– of hardloopverlichting?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

19 − 15 =