Avontuurlijke wandelingen langs de Ourthe, Amblève en zijriviertjes

Avontuurlijke wandelingen langs de Ourthe, Ambleve en hun zijriviertjes - Vallée de la Hoegne

Wie aan avontuurlijke wandelingen denkt, slaat onze Belgische Ardennen wel eens over. Nochtans zijn er heel wat aantrekkelijke wandelingen de moeite waard. Laat je betoveren door de onverwachte natuurpracht van het zuidelijke deel van België, net als wij deden. Deze avontuurlijke wandelingen langs de Ourthe, Amblève en hun zijriviertjes behoren alvast tot onze favorieten. Te beginnen met Vallée de la Hoëgne.

Tekst: Kurt Aerts

La Vallée de la Hoëgne

In Jalhay, een dorpje op 29 kilometer van Luik, ligt de start van een andere idyllische route. Deze wandeling volgt de bedding van de Hoëgne, een riviertje dat later de Verder vervoegt om zo via de Ourthe in de Maas terecht te komen. Ook hier vind je heel wat mooie watervalletjes en houten bruggetjes, waardoor het geheel tegelijk romantisch en ruig te noemen is. Tijdens het eerste deel van de wandeling blijf je dicht bij de rivier, maar op de terugweg volg je het hoger gelegen pad, waardoor enkele fenomenale uitzichten over het lager gelegen dal jouw deel zijn.

De wandeling is zo’n 7,5 kilometer lang, maar heeft met zijn sprookjesachtige uitstraling genoeg te bieden om jong en oud te plezieren, wat veroorzaakt wordt door de spelingen van het licht in het beuken- en eikenloof en het rustig klaterende riviertje. Het punt waarop je terugkeert, de Pont de la Vecquée, nodigt uit om te picknicken of gewoon te genieten van de omgeving, de rotsachtige rivier en de merkwaardige brug naar waar dit keerpunt genoemd is. Wie niet genoeg krijgt van deze prachtige omgeving, kan de wandeling verlengen tot zelfs 27 kilometer door ook de Vallée de la Sawe en de Ruisseau de Bilisse erbij te nemen.

Meer avontuurlijke wandelingen langs de Ourthe, Amblève en zijriviertjes