Home Lees Far Out Online 2018 > Herfst Wandelen met Bekende Vlamingen: Begijn Lebleu

Wandelen met Bekende Vlamingen: Begijn Lebleu

0
Wandelen met Bekende Vlamingen: Begijn Lebleu

We zaten in de vorige jaren al met enkele BV’s op de fiets, gingen met hen hardlopen, vragen geregeld naar hun outdoor bucket list. Maar de herfst leek ons ideaal om eens te gaan wandelen met Bekende Vlamingen. Begijn Lebleu en Geert Verdickt waren wel in voor een rondje.

Wandelen met Bekende Vlamingen
Begijn Lebleu:

“We geraakten aan de praat over het waarom van mijn tocht en mijn Bob Dylan-muts”

Foute vriend, comedian, fietsfanaat, maar ook maker van de podcastreeks ‘Fwiet! Fwiet! Over vogels in de Lage Landen.’ Om die te spotten en al wandelend wat inspiratie op te doen of zijn zinnen te verzetten, trekt Begijn Lebleu er geregeld op uit.

Waar wandel je in België het liefst?
“Als het een tocht is verkies ik de Ardennen. Wie wil kan hier weg van de wereld: kilometers en kilometers onverhard, voetjes die nat worden, vreemde vogels bekijken… padvinderij van de bovenste plank. Maar ik laat me ook graag verrassen door een aantal mooie natuurgebieden in Vlaanderen, zoals de getijdenatuur langs de Schelde, het hooiland van de Kalkense Meersen of Averbode Bos en Hei. Het is dan meer recreatief wandelen, maar meer dan de moeite waard.” 

Welke droombestemming staat er nog op je bucketlist?
“Dan kies ik Groenland. Ik zou heel graag de toendra met mijn ogen willen zien en er een aantal tochten willen doen. Zuid-Groendland schijnt een wandelwalhalla te zijn Als fervent vogelspotter is dat ook de plaats om twee prachtige soorten te observeren die ik nog nooit in het wild zag: de Sneeuwuil en de witte versie van de Giervalk. De oorspronkelijke bevolking zijn de Inuit (wat letterlijk ‘echte mensen’ betekent), Eskimo’s die hun roots delen met de Canadese Eskimo’s.”

Nog toffe onverwachte ontmoetingen gehad onderweg?
“Op aanraden van een oudere dame ben ik, omdat de jeugdherberg van Wales volzet was, via de kliffen naar Llanmadoc gestapt. Het weer was prachtig en het landschap adembenemend. Een wandeling die ik niet had willen missen en me nog steeds is bijgebleven. En in België kwam ik langs de Durme een keer een klein filmploegje tegen. We geraakten aan de praat over mijn wandeltocht en mijn Bob Dylan-muts, die ik toen droeg. Het fragment werd die avond uitgezonden, toevallig dezelfde dag als toen ik met Foute Vrienden voor de allereerste keer op antenne ging.”

Met wie mogen we je altijd op pad sturen?
“Met Robert MacFarlane, een Britse schrijver die zijn naam niet gestolen heeft. Hij schreef boeken zoals Mountains of the mind, Landmarks, Wild Places en – ook beschikbaar in het Nederlands – Oude wegen en De laatste Wildernis. Dat laatste boek gaat over zijn zoektocht naar ongerepte natuur. Hij is de perfecte combinatie tussen hoofd en hart. Een van de nazaten van John Muir, natuurvorser- en beschermer begin 20e eeuw. Ik ben jaloers als ik zijn boeken lees. Wat dat soort avonturen betreft schiet ik schromelijk tekort, maar ik heb nog even tijd.” 

Begijn Le Bleu tourt in het nieuwe seizoen met de voorstellingen ‘De Ronde Van Begijn’ en ‘Toch Bedankt’.

www.begijnlebleu.be

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

9 − twee =