Home Lees Far Out Online 2018 > Herfst Wandelen met Bekende Vlamingen: Geert Verdickt

Wandelen met Bekende Vlamingen: Geert Verdickt

0
Wandelen met Bekende Vlamingen: Geert Verdickt
(c) Charlie De Keersmaecker

We zaten in de vorige jaren al met enkele BV’s op de fiets, gingen met hen hardlopen, vragen geregeld naar hun outdoor bucket list. Maar de herfst leek ons ideaal om eens te gaan wandelen met Bekende Vlamingen. Geert Verdickt en Begijn Lebleu waren wel in voor een rondje.

Wandelen met Bekende Vlamingen
Geert Verdickt:

“Als ik op iets in mijn hoofd aan het knabbelen ben in mijn hoofd, kan ik soms uren wandelen”

Frontzanger, componist, tekstschrijver, videojournalist en voeg daar nu dus ook maar wandelaar aan toe. “Niet dat ik dat veel doe”, reageert Geert Verdickt. “Maar het helpt me wel met mijn creatief proces.”

Waar komen we je al wandelend tegen?
“In de eerste plaats: mijn achtertuin. Die geeft uit op de Getevallei (in Haspengouw) en het is hier supermooi. De ene keer duik je een glooiende vallei in, dan weer een holle weg, een bos of een boomgaard. Aan mooie wandellussen en knooppunten geen gebrek. Maar ik vind het ook tof om op mijn oude tractor uit 1965 door de Haspengouwse velden te knorren, kinderen achterop. In de winter trek ik graag naar de zee. Als ik dan op iets aan het knabbelen ben in mijn hoofd, kan ik soms uren op het strand wandelen, tot ik het ontward heb. Pas dan draai ik me om en wandel ik terug.”

Je hebt verschillende vakanties in de VS doorgebracht?
“Van mijn vader heb ik een voorliefde voor Amerika geërfd. Hij kwam soms met de meest wilde verhalen aan. Op mijn elfde mochten mijn broer en ik mee. Bovenaan de Grand Canyon zei onze pa: ‘Zie je dat klein lijntje daar op de bodem? Daar gaan we wandelen!’ Het was fantastisch en nog steeds een van de meest memorabele wandelingen ooit. Toen ik wat ouder was, begeleidde ik jongerenkampen in Amerika. Met de kleintjes bleven we vaak in het basiskamp, maar met de 12- tot 18-jarigen hebben we schitterend natuurschoon gezien: Yellowstone, Bryce Canyon, Zion, Moab…”

Met wie mogen we je altijd op pad sturen?
“Moest het nog kunnen: Leonard Cohen. Met hem had ik wel door de straten van Montreal willen wandelen, of in de bergen ten noorden van LA, waar hij een tijdje als monnik in een Zen-klooster doorbracht. En in de tegenwoordige tijd? Zaz. Haar energie vind ik echt geweldig. Of mijn vriend Maarten. Die is boswachter en kent de vallei op zijn duimpje. Hij weet waar welke koe loopt en om hoe laat welk hert oversteekt. Hij heeft ook altijd een verrekijker bij. Met hem zie je duizend dingen meer dan alleen.”

Wandel je in december weer mee met Mobile School?
“Als het kan wel ja. Voor wie de Belgische organisatie nog niet kent: Mobile School zet zich wereldwijd in voor straatkinderen. Ze ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van plaatselijke straathoekwerkers in Latijns-Amerika, Azië, Afrika en Europa. De wandeltocht #DUWMEE – dit jaar op 22 december – loopt van Leuven naar Boom (38,2 km), maar je kan ook kortere trajecten stappen. Er zijn vier stopplaatsen. Het is een van de grootste acties van Music for Life vlak voor kerst.”

www.buurman.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

17 − vier =