DOEN 2 en 3 februari: Fiets- en Wandelbeurs, Mount Expo en e-bike Challenge

Fiets - en Wandelbeurs c_Justina-Gedvilaite-VR_
(c) Justina Gedvilaite

De leukste beurs voor een actieve vakantie? Dan moet je op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 op de Fiets- en Wandelbeurs zijn in Expo Gent. Voor het derde jaar op rij kan je datzelfde weekend ook klim- en bergsportbeurs Mount Expo en e-bike Challenge bezoeken. Een ijzersterke combinatie, die vorig jaar maar liefst 15.528 bezoekers inspireerde, waaronder ook veel gezinnen met kinderen.

Een brede mix aan informatie, het nieuwste materiaal, superinteressante workshops en toffe activiteiten. Over nabije, verre en hoge bestemmingen. Over wandelschoenen, trekfietsen, e-bikes en klimmateriaal. Allemaal om te bekijken én om te testen in één en hetzelfde weekend.

Fiets- en Wandelbeurs

Naar verwachting presenteren opnieuw meer dan 300 exposanten uit de toeristische sector, de reissector, de fiets- en de outdoorwereld hun aanbod aan routes, vakanties, reisuitrusting, wandelschoenen, trekkingfietsen.

Daarnaast delen tientallen wandelaars, fietsers en klimmers hun verhaal, waaronder Dirk Huyghe, die vele duizenden kilometers aflegde op zijn zonnefiets, Mark Sebille, die met zijn hond de bergen in trok, en An-Sophie Vandebulcke, die voor het eerst ging soloreizen. Ook allerlei praktische zaken komen tijdens de lezingen en workshops aan bod, zoals geocaching, outdoorfotografie en koken tijdens een lange tocht.

Kinderen zijn meer dan welkom. Speciaal voor hen is er Hicle Family, een programma op maat van kinderen, met o.a. een kinderfiets- en mountainbikeparcours, kunstzinnige activiteiten, een infomarkt en een speelhoek. Nieuw – voor jong en oud- is het blotevoetenpad. Niet nadenken, gewoon doen!

Velen kijken ook halsreikend uit naar de aankondiging van de nieuwe ‘Wandelroute van het Jaar‘, die de eerste beursdag bekend wordt gemaakt. Welk traject naar huis gaat met de titel ‘Fietsroute van het Jaar‘ weten we pas na de Nederlandse variant van de beurs op 2 maart in Utrecht.

Mount Expo

De klim- en Bergsportbeurs Mount Expo staat bol van informatie, lezingen, workshops en films. Over de historische beklimmingen van Philip Cornelissen en Mark Sebille in 1982, de 590 marathons van Seba en Weking op de Via PanAm, klimmer Niels Jespers en zijn succesvolle toppogingen (in 2019 staatd e K2 op het programma), over bergwandelen met kids, EHBO in de bergen, wintertrekkings in het Hoge Noorden en zoveel meer.

e-bike Challenge

Tijdens de e-bike Challenge staat alles in het teken van de e-bike. Leer meer over e-bikes, speed pedelecs en e-mountainbikes. Krijg onafhankelijk advies over aandrijfsystemen, accu’s, veiligheid en de nieuwe wetgeving. Maak kennis met de nieuwste modellen. Test en vind de e-bike die bij je past.

Praktisch

  • Wanneer? zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019, van 10u tot 17u.
  • Waar? Flanders Expo, Gent (tram 1 vanuit station Gent-Sint-Pieters)
  • Prijs? € 7 voor volwassenen in voorverkoop, € 9 de dag zelf, kinderen tot en met 15 jaar onder begeleiding gratis. Een ticket voor één van de beurzen geeft gratis toegang tot de andere twee.