Home Anders Outdoor 365 dagen per jaar sportieve uitdaging in Les 2 Alpes

365 dagen per jaar sportieve uitdaging in Les 2 Alpes

0
365 dagen per jaar sportieve uitdaging in Les 2 Alpes
(c) Dienst Toerisme Les 2 Alpes, Monica Dalmasso

Dat Les 2 Alpes geliefd is onder wintersporters behoeft geen verdere uitleg, maar ook buiten het winterseizoen is het een ideaal oord voor de sportieve, actieve buitenmens. Je geniet van de frisse berglucht, van het dal op 1600 meter hoogte tot de top op 3600 meter. En dat in het hartje van het nationaal park Écrins.

Tekst: Jeroen Heutz

Van zomerskiën tot paardrijden en van mountainbiken tot hiken, in Les 2 Alpes zit je goed. Het sportieve aanbod wordt ook nog eens aangevuld met tal van culturele en sportieve evenementen. Tijdens je verblijf komt de inwendige mens overigens ook niks te kort door het ruime aanbod op gastronomisch vlak, want of je nu zin hebt in een hamburger of een diner in een sterrenzaak, Les 2 Alpes heeft het allemaal. Bovendien ben je er al in circa acht uur rijden, vertrekkende vanuit Brussel.

Trails voor recreanten en diehards

Bergen, geaccidenteerd terrein, singletrails en natuur te over. Dat er in Les 2 Alpes volop mogelijkheden zijn op het gebied van trailrunning hoeven we niet uit te leggen. Tijdens een van de uitgestippelde trailruns die je van of naar Les 2 Alpes voeren, geniet je van de prachtige uitzichten en activiteiten die de regio biedt. Van steile bergkammen tot bosrijke heuvels en van de rivieroever tot de gletsjer, in Les 2 Alpes is alles voorhanden. Mooi is bovendien dat trailrunnen in Les 2 Alpes niet enkel voor de diehards is weggelegd. Er is een ruim aanbod aan routes voor beginnende runners. Plan je nog voor de grote vakantie een toffe trip richting Frankrijk en wil je graag een outdoorevent meepikken? Ga dan het voorlaatste weekend van juni, tijdens het Les 2 Alpes Outdoor Festival. Hier is trailrunnen, naast mountainbiken, skaten en wintersport, de vierde belangrijke pijler van het evenement.

(c) Dienst Toerisme Les 2 Alpes, Monica Dalmasso

21 – 23 juni 2019: Les 2 Alpes Outdoor Festival

Deze zomer worden er maar liefst vijf evenementen voor trailrunners georganiseerd tijdens de derde editie van het Les 2 Alpes Outdoor Festival. Op zaterdag 22 juni staan er een twee trails tot je beschikking. De Double Vertical Du Diable voert je over een parcours van zeven kilometer met 2000 hoogtemeters steil omhoog. Je kunt je individueel of met partner inschrijven. De Montée de Venosc daagt je over drie kilometer uit met 700 hoogtemeters, die je overigens ook lopend of joggend prima kunt bedwingen. Op 23 juni is het tijd voor het echte werk. Voor lopers met een lange adem is er The 3600 Summit Trail, een parcours van 39 kilometer. Tijdens deze run over de hoogste bergtoppen en richels krijg je bovendien 2900 hoogtemeters voor je kiezen. Heb je meer behoefte aan een technische run? Dan is het 20 kilometer tellende parcours van La Fee uitermate geschikt. Tijdens deze run moet je ‘slechts’ 1300 hoogtemeters bedwingen. De laatste optie tijdens het Les 2 Alpes Outdoor Festival is Les Balcons de Venosc, met 11 kilometer en 700 hoogtemeters.

(c) Dienst Toerisme Les 2 Alpes , P. Boulgakov

Een duik in het frisse water?

Zomer in de bergen, betekent doorgaans heerlijke temperaturen. Een beetje té warm, dan zoek je gewoon het water op. Ongetwijfeld hebben er al velen die eerste duik in natuurwater inmiddels genomen en ook op het gebied van wateravontuur kom je in Les 2 Alpes niets te kort. Eerst relaxen? Pak dan een picknickmand en ga languit liggen op het strand van La Buissonnière. Hier kun je heerlijk ontspannen aan een prachtig stuk meer. Eenmaal opgeladen is het tijd voor enige inspanning. Wat denk je bijvoorbeeld van een leuke rafttocht met vrienden of het gezin? De talloze meren lenen zich ook uitstekend voor zeilen, windsurfen of kanoën. Zelfs een dagtocht op een zeiljacht of catamaran behoort tot de mogelijkheden. Niet spannend genoeg? Probeer dan eens een hydrospeed, waarbij je de rivier op een bodyboard probeert te bedwingen. Of ga tuben, dobberend op een opblaasbare donut over de rivier.

Het leven behoeft ook een dosis plezier

Fun en plezier als belangrijkste pijlers? Breng eens een bezoek aan het Airbag Drop Park, waarbij je jezelf lanceert op een schans terwijl je op een opblaasbare donut zit. Je hoeft niet te vrezen voor een harde landing, want je landingszone bestaat uit een mega-airbag. Wanneer je de flora en fauna van het nationaal park Écrins in vogelperspectief wil zien, dan kan dat tijdens een paraglidetocht. Zo geniet je met een instructeur van de bloemen, planten, bergtoppen en dieren in Les 2 Alpes. Een totaal andere blik krijg je dan weer vanaf het water, bijvoorbeeld tijdens een kano-excursie over de rivier de Romanche. Wil je liever iets meer adrenaline? Geen probleem want je hartslag zal gegarandeerd stijgen wanneer je over de waterslide van Venosc suist. Wordt alle adrenaline je even te veel? Al vissend in een van de hooggelegen meren, rivieren en beekjes kun je perfect ontspannen. Of doe even helemaal niets terwijl je geniet van de zon aan de oever van het Buissonnièremeer.

www.les2alpes.com

Meer ideeën voor Les 2 Alpes?
Wat dacht je van zomerskiën in Les 2 Alpes of ga er paragliden of mountainbiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

acht − twee =