Home Lafuma In de kijker: de knowhow van Lafuma

In de kijker: de knowhow van Lafuma

0
In de kijker: de knowhow van Lafuma

Dat je ook als bijna negentiger nog jong van geest kunt zijn, bewijst Lafuma. Al van bij de oprichting in 1930 genoot het Franse merk een dijk van een reputatie. Dankzij een sterke focus op bruikbare, technische producten gemaakt met gerecycleerde materialen en volgens ecovriendelijke methoden is die er alleen maar op verbeterd.

Constantijn Van Leuven (Millet Mountain Group) vertelt: “Lafuma heeft een rijke geschiedenis en knowhow, die je terugziet in het complete aanbod outdoorproducten. Een sterke focus op onze impact, als merk in de maatschappij en voor onze producten, is altijd al belangrijk geweest.” De doelstellingen van Lafuma, een dochter van Millet Mountain Group zijn dan ook ambitieus: tegen 2020 (volgende jaar dus!) is 90% van de collectie ‘Low impact’, 100% van de gebruikte materialen gecertificeerd, 50% ecovriendelijk, 100% van het gebruikte katoen organic, gerecycleerd of Low Impact en het lijstje gaat maar door. “Prangende onderwerpen gaan we ook niet uit de weg. Schadelijke PFC’s bijvoorbeeld horen niet in je jas thuis en zal je dus ook niet in onze kleding vinden.”

Daarnaast organiseert Lafuma ook een heleboel ‘toffe’, maar daarom niet minder serieuze initiatieven. “Outdoor Waste Lab en East Camp bijvoorbeeld, om producten te upcyclen en zo een afgedankte of defecte donsjas om te toveren in een hippe tas. Of het Outdoor Cleaning-programma Mer de Glace, dat dit jaar voor de 11de keer werd georganiseerd.” Dit project moedigt vrijwilligers aan om eenmaal per jaar samen de beroemde gletsjer en de lager gelegen wandelpaden van afval te ontdoen. Tot nu toe werd er al meer dan 20 ton ingezameld! Dit jaar volgt een Belgische versie waarbij Lafuma sponsor is van een grote beach clean-up aan onze kust. Wie doet mee?

www.lafuma.beMinder afval onderweg!

  • Ban plastic. Gebruik rvs drinkbussen en lunchcontainers.
  • Kies voor een ouderwetse zeepbar of desinfecterende handgel in plaats van vochtige doekjes.
  • Koop een rugzak waar een drinkzak in past en met een compartiment waar je makkelijk afval in kwijt kunt. Te sorteren bij aankomst, uiteraard.

Lafuma logo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijftien − 10 =