Home Fietsen Drie iconische mountainbikewedstrijden in de Alpen

Drie iconische mountainbikewedstrijden in de Alpen

0
Drie iconische mountainbikewedstrijden in de Alpen
(c) Maxxis Bike Transalp

Uiteraard kunnen ook mountainbikers zich in de Alpen naar hartenlust uitleven, al dan niet in wedstrijdverband. Voor wie graag een extra stok achter de deur heeft, zijn er deze iconische mountainbikewedstrijden in de Alpen.

Tekst: Karlien Engelen

Mountainbikewedstrijden in de Alpen

Alps Epic

Briancon, Frankrijk

(c) Alps Epic
(c) Alps Epic

De Alps Epic is bedoeld voor iedereen die zin heeft in prachtige tochten van 50 tot 70 kilometer per dag. Voor eten, accommodatie en logistiek zorgt de organisatie; zelf moet je alleen… fietsen! De Alps Epic bestaat nog niet zo lang: dit jaar organiseren ze de vierde editie en ze hebben er de prachtige omgeving van de Franse Alpen voor gekozen. De proloog wordt gereden in Briançon, aan de rand van de Barre des Écrins, en gaat vervolgens zuidwaarts langs Embrun bij het mooie Lac de Serre Ponçon en vervolgens oost richting Vars en Saint-Véran. De volledige route bestaat uit 1 proloog plus 5 stages. Heb je niet zoveel tijd, dan kies je voor de compacte tour van drie dagen. De organisatie biedt de vriendelijke optie om via de site vooraf teammaatjes te zoeken. www.alpsepic.com

Maxxis Bike Transalp

Graubünden, Zwitserland

Maxxis Bike Transalp
(c) Maxxis Bike Transalp

Een spectuculaire race met spectaculaire trails. In zeven dagen overwin je 549,71 kilometer en 18.580 hoogtemeters door adembenemend en uitdagend Alpine terrein. Puur adrenaline! De Bike Transalp is een zeer internationaal event, met een 1000-tal mountainbikers uit 40 landen. Het nieuwe startpunt dit jaar is Tux en de finish is voor het eerst in Molveno. Het turkooizen meer aldaar met op de achtergrond de machtige Brenta zorgt ongetwijfeld voor prachtige plaatjes bij aankomst. Een team van 150 organisatoren en vrijwilligers leidt alles in goede banen. In het standaardpakket zijn bagagetransport, catering onderweg en aan de finish, technische hulp, medische ondersteuning, etc. allemaal inbegrepen. Wie wat meer luxe wil, kan een VIP-package of race + hotel boeken. https://bike-transalp.de

The Swiss Epic

Graubünden, Zwitserland

(c) Swiss Epic, Marius Maasewerd
(c) Swiss Epic, Marius Maasewerd

Typisch een MTB-wedstrijd die niet alleen draait om het klimmen, maar waar je ook het verschil kunt maken in de afdalingen. Zorg dus dat je armspieren goed getraind zijn! Voor deelname aan dit event heb je naast een gezond en fit lijf ook een goed gevulde portemonnee nodig (of een aardige sponsor), want voor een full package betaal je ongeveer 1620 euro per persoon. Daarvoor krijg je een superstrakke organisatie en magnifieke trails. De editie van 2019 is reeds uitverkocht, dus schrijf je in op de wachtlijst als je in 2020 getuige wil zijn van vijf dagen rijden op 350 kilometer paden, 12 000 hoogtemeters en op de achtergrond 1000 bergtoppen, 150 valleien, 615 meren en drie talen. Epic! www.swiss-epic.com

Liever met je voeten op de grond? Ontdek deze drie iconische trailrunwedstrijden in de Alpen.

Of van alle markten thuis? Dan zijn er deze multisportwedstrijden in de Alpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

10 − vier =