Drie iconische trailrunwedstrijden in de Alpen voor deze zomer

0
49
(c) Marathon du Mont Blanc
(c) Marathon du Mont Blanc, Gaetan Haugeard

In de zomerperiode vallen de normale weektrainingen soms stil en is het moeilijk om voor en na de zonnige terrasmomentjes tijd te maken voor een paar flinke zweetdruppels. Een duidelijk trainingsdoel helpt om door te blijven sporten. Want als je eenmaal aan de start van een prachtig event staat, heb je graag het gevoel “Ik ben er klaar voor!” Far Out zet drie iconische trailrunwedstrijden in de Alpen voor deze zomer op een rij.

Tekst: Karlien Engelen

Trailrunwedstrijden in de Alpen

Innsbruck Alpine Trailrun Festival

Innsbruck, Oostenrijk

(c) Innsbruck Alpine Trailrun Festival, presented by inov8
(c) Innsbruck Alpine Trailrun Festival, presented by inov8

Innsbruck geeft het startschot van het trailseizoen met het Alpine Trailrun Festival. Met verschillende afstanden, een speciale nighttrail, een rookietrail, een hop-on-hop-off shuttle bus om van je eindpunt terug bij je hotel te komen en een Tiroler Knödelparty met livemuziek wordt het eerste weekend van mei in Innsbruck een feestje! Ook is het een ideale manier om punten te verzamelen die nodig zijn voor deelname aan sommige andere ultratrails. https://innsbruckalpine.at

Marathon du Mont Blanc

Chamonix, Frankrijk

(c) Marathon du Mont Blanc, Gaetan Haugeard

De Marathon du Mont Blanc bestaat, naast de klassieke marathonafstand van 42 kilometer, uit maar liefst zeven verschillende routes. Van een kinderparcours tot een ultratrail en alles ertussenin. Er is zelfs een race van één verticale kilometer, met stalen beugels om je aan vast te houden, precies onder de kabelbaan van Chamonix naar Planpraz. De Marathon du Mont Blanc is door de variatie van de routes voor alle types deelnemers geschikt en is dan ook ontzettend populair. De registratie en preselectie voor de editie van 2019 gebeurde al in oktober vorig jaar. Als je met deze iconische wedstrijd wilt meedoen moet je er dus op tijd bij zijn! www.montblancmarathon.net

Transalpine Run

Start in Oberstdorf, Duitsland

Transalpine Run (c) wisthaler.com

In augustus vindt alweer de 15de editie plaats van deze legendarische wedstrijd waar telkens zo’n 250 teams aan meedoen. De race bestaat uit acht etappes die Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië doorkruisen. De bedoeling is dat je gedurende de dag samen blijft met je teamgenoot. Als het verschil van aankomst bij controleposten groter is dan twee minuten krijg je strafpunten. Dit is zo geregeld vanwege de veiligheid. Heb je nog niet zoveel ervaring, maar wil je van de sfeer proeven, doe dan mee aan de tweedaagse RUN2. Je loopt dan de eerste twee etappes van de route, samen goed voor 63 kilometer en 4000 hoogtemeters. Alle deelnemers profiteren van de dagelijkse pastaparty’s, georganiseerde bagagetransporten en medische support. https://transalpine-run.com

Liever op de fiets? Ontdek deze drie iconische mountainbikewedstrijden in de Alpen.

Of van alle markten thuis? Dan zijn er deze multisportwedstrijden in de Alpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier × twee =