Home Anders Outdoor Toffe multisportevents en iconische multisportwedstrijden in de Alpen

Toffe multisportevents en iconische multisportwedstrijden in de Alpen

0
Toffe multisportevents en iconische multisportwedstrijden in de Alpen
Dolomitenmann (c) Red Bull Content Pool

Ben je wat sporten betreft een beetje van alle markten thuis? Wissel je lopen graag af met mountainbiken, zwemmen en waarom niet parapenten of zelfs skaten? En dan liefst in een adembenemend decor? Dan hebben we deze toffe events en iconische multisportwedstrijden in de Alpen voor je gevonden.

Tekst: Karlien Engelen

Toffe events en multisportwedstrijden in de Alpen

Les 2 Alpes Outdoor Festival

Les Deux Alpes, Frankrijk / Disciplines: MTB, trailrunning, ski- en snowboard, skate

Les 2 Alpes Outdoor Festival (c) OT Les 2 Alpes, Monica Dalmasso.jpg
(c) OT Les 2 Alpes, Monica Dalmasso

In Les Deux Alpes weten ze hoe ze een feestje moeten bouwen. Daar organiseren ze voor de derde keer een heus festival rondom alle mogelijke outdoorsporten. Doe mee aan een van de vijf trailruns, pak je skis of snowboard voor een slopestyle en jamsessie op de piste, stap op je fiets of geniet gewoon van een van de concerten, slacklines, de golfbaan of andere festiviteiten. Een weekendje weg met de familie zou op deze locatie ook prima gaan. www.les2alpes.com/en/great-times/the-2-alpes-outdoor-festival

Swissman

Ascona, Zwitserland / Disciplines: zwemmen, fietsen, lopen

(c) Swissman
(c) Swissman

Je start al zwemmend op de grens met Italië en stapt dan op de fiets richting Interlaken. Na 180 kilometer en drie zware passen, waaronder de bekende Gotthardpass bereik je Brienz. Daar loop je een marathonafstand tot de finish in zicht komt vlak na Grindelwald. Let op: de laatste kilometers moet je nog flink wat hoogtemeters maken: van Brienz en Grindelwald op 567 meter tot aan de finish bij Kleine Scheidegg die op 2060 meter ligt! Het fijne is dat je een supporter mag meenemen die met je meefietst of -loopt. Ook voor dit evenement geldt dat je er vroeg bij moet zijn: de inschrijvingen voor 2019 gingen in oktober vorig jaar open, dus zet deze race gerust in de agenda voor volgend jaar. www.suixtri.com

Red Bull X-Alps

Salzburg, Oostenrijk / Disciplines: paragliding, trailrunning, hiking

(c) Red Bull X-Alps
(c) Red Bull X-Alps

De Red Bull X-Alps is geen wedstrijd waar je zomaar aan meedoet. De discipline paragliden is al niet zo breedverspreid bij het grote publiek, laat staan de extreme uitdaging waar deze piloten slash trailrunners voor staan. In ongeveer tien dagen tijd doorkruisen zij de Alpen van oost naar west: van Salzburg naar Monaco. Onderweg mogen ze zich alleen vliegend of lopend verplaatsen. Als je geluk hebt en je bent eind juni op het juiste moment op de juiste plaats, kun je zien hoe spectaculair zij bezig zijn. Krijg je zin om ook zoiets te doen maar is de X-Alps iets te extreem? Kijk dan eens naar de vele ‘hike & fly-wedstrijden’ die er georganiseerd worden. www.redbullxalps.com

Dolomitenmann

Lienz, Oostenrijk / Disciplines: trailrunning, MTB, paragliden, wildwaterkajakken

Dolomitenmann (c) Red Bull Content Pool
Dolomitenmann (c) Red Bull Content Pool

Een geweldige estafetterace waarin minder voor de hand liggende disciplines aan bod komen. Samen met drie andere teamgenoten leg je een parcours af dat bestaat uit een trailrun, een mountainbikeparcours, een stukje paragliden en het laatste stuk gaat per wildwaterkajak. Bij ieder wisselpunt is er vooraf een limiet vastgelegd op de starttijd. Je mag op dat moment dus sowieso vertrekken, ook als je teamgenoot er nog niet is. Op die manier komt het deelnemersveld niet teveel uit elkaar te liggen en kan de finish gezamenlijk worden gevierd. Het is een heel gemoedelijk evenement waaraan getrainde en gemotiveerde teams gerust eens een experimentje kunnen wagen. Op vrijdag- en zaterdagavond zijn er DJ’s en liveconcerten, en overdag festiviteiten zoals een airshow en downhill biking fun. Nog al een feestje dus daar in Oost-Tirol! www.redbulldolomitenmann.com

Liever op de fiets? Ontdek deze drie iconische mountainbikewedstrijden in de Alpen.

Of met beide voeten op de grond? Ga dan voor een van deze iconische trailrunwedstrijden in de Alpen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier × vijf =